Lehmikorven tuulivoimapuisto

Suunnittelemme yhdessä suomalaisen energiayhtiön Pohjan Voiman kanssa Keuruun Lehmikorven alueelle tuulivoimahanketta, johon rakennettaisiin enintään 15 tuulivoimalaa. Hankealue sijaitsee Ähtärin ja Virtojen rajalla noin 30 kilometriä Keuruun keskustasta luoteeseen. Lehmikorpi on tunnistettu tuulivoimalle potentiaaliseksi alueeksi Keski-Suomen liiton tuulivoimaselvityksessä.

Keuruun Lehmikorven tuulivoimahanke kartalla

Lue lisää!

Hankkeen omilta verkkosivuilta löydät lisätietoa ja ajankohtaisia asioita.

Lehmikorven tuulivoimahankkeen suunniteltu pinta-ala on noin 24 neliökilometriä, josta noin puolet on valtion omistuksessa. Tuulivoimaloiden napakorkeus tulee olemaan enintään 220 metriä ja siiven pyyhkäisykorkeus enintään 330 metriä. Tuulivoimaloiden yhteenlaskettu nimellisteho on alustavasti noin 80–150 megawattia. Keuruun kaupunki hyväksyi hankkeen kaavoitusaloitteen 7.11.2022.

Tuulivoimasta energiaa ja tuloja

Yksi tuulivoimala tuottaa sähköä noin tuhannen sähkölämmitteisen omakotitalon tarpeisiin. Lisäksi Lehmikorven hanke toisi toteutuessaan Keuruun kaupungille merkittäviä kiinteistöverotuloja. Tuulipuistojen rakentaminen ja ylläpito työllistää myös paikallisia yrityksiä.

Tuulipuistojen kaavoitus- ja lupaprosessi kestää tavallisesti 3–4 vuotta. Jos hanke toteutuu, tuulisähkön tuotanto alkaa Lehmikorvessa aikaisintaan vuonna 2026. Metsähallitus myy osuutensa hankkeesta ennen puiston rakentamista ja jää alueelle vuokranantajaksi.

Tule mukaan ja anna palautetta!

Hankkeen edistymisestä viestitään avoimesti ja aktiivisesti paikallisille asukkaille ja muille sidosryhmille, ja ensimmäinen avoin yleisötilaisuus järjestetään heti kaavoitusaloitteen käsittelyn jälkeen. Osallistumisohjeet tilaisuuteen löytyvät hankkeen verkkosivustolta www.lehmikorpi.fi.

Voit lähettää hankkeestamme palautetta palaute-lomakkeella tai olla suoraan yhteydessä hankekehittäjään.

Yhteystiedot

  • Tomi Mäkipelto, toimitusjohtaja, Pohjan Voima Oy, +358 50 370 4092, tomi.makipelto(at)pohjanvoima.fi
  • Joni Lehto, tuulivoima-asiantuntija, Metsähallitus, 0206394498, joni.lehto(at)metsa.fi

Pohjan Voima on suomalainen energiayhtiö, jonka omistajiin ja rahoittajiin kuuluu muun muassa LähiTapiola. Pohjan Voiman tavoitteena on rakentaa itse kehittämänsä hankkeet ja jäädä myös operoimaan sähköntuotantoa. Tuulivoiman lisäksi yritys suunnittelee ja toteuttaa aurinkoenergiahankkeita.