Lehmikorven tuulivoimapuisto

Suunnittelemme yhdessä suomalaisen energiayhtiön Pohjan Voiman kanssa Keuruun Lehmikorven alueelle tuulivoimahanketta, johon rakennettaisiin 9–12 tuulivoimalaa. Hankealue sijaitsee Ähtärin ja Virtojen rajalla noin 30 kilometriä Keuruun keskustasta luoteeseen. Lehmikorpi on tunnistettu tuulivoimalle potentiaaliseksi alueeksi Keski-Suomen liiton tuulivoimaselvityksessä.

Keuruun Lehmikorven tuulivoimahanke kartalla
9-12 tuulivoimalaa, teho yhteensä 54-120 MW, suunniteltu tuotannon aloitus 2026

Lue lisää!

Hankkeen omilta verkkosivuilta löydät lisätietoa ja ajankohtaisia asioita.

Lehmikorven tuulivoimahankkeen suunniteltu pinta-ala on noin 24 neliökilometriä, josta noin puolet on valtion omistuksessa. Tuulivoimaloiden napakorkeus tulee olemaan enintään 220 metriä ja siiven pyyhkäisykorkeus enintään 330 metriä. Tuulivoimaloiden yhteenlaskettu nimellisteho on alustavasti noin 54–120 megawattia. Keuruun kaupunki hyväksyi hankkeen kaavoitusaloitteen 7.11.2022.

Tuulivoimasta energiaa ja tuloja

Yksi tuulivoimala tuottaa sähköä noin tuhannen sähkölämmitteisen omakotitalon tarpeisiin. Lisäksi Lehmikorven hanke toisi toteutuessaan Keuruun kaupungille merkittäviä kiinteistöverotuloja. Tuulipuistojen rakentaminen ja ylläpito työllistää myös paikallisia yrityksiä.

Tuulipuistojen kaavoitus- ja lupaprosessi kestää tavallisesti 3–4 vuotta. Jos hanke toteutuu, tuulisähkön tuotanto alkaa Lehmikorvessa aikaisintaan vuonna 2026. Metsähallitus myy osuutensa hankkeesta ennen puiston rakentamista ja jää alueelle vuokranantajaksi.

2022 Kaavoitusaloite 2023 YVA-ohjelma OAS nähtävillä 2023 Luontoselvitykset 2023 YVA-selostus ja kaavaluonnos nähtävillä 2024 Kaavaehdotus nähtävillä 2024-2025 Rakennusluvat ja hankkeen viimeistely Aikaisintaan 2026 Rakentaminen ja sähköntuotannon aloitus

Haluatko antaa meille palautetta?

Voit olla yhteydessä joko suoraan hankekehittäjään, jonka yhteystiedot löytyvät alta tai voit lähettää palautetta palaute-lomakkeella. Jos haluat vastauksen, muistathan jättää myös yhteystietosi.

Yhteystiedot

  • Tomi Mäkipelto, toimitusjohtaja, Pohjan Voima Oy, +358 50 370 4092, tomi.makipelto(at)pohjanvoima.fi
  • Joni Lehto, tuulivoima-asiantuntija, Metsähallitus, 0206394498, joni.lehto(at)metsa.fi

Pohjan Voima on suomalainen energiayhtiö, jonka omistajiin ja rahoittajiin kuuluu muun muassa LähiTapiola. Pohjan Voiman tavoitteena on rakentaa itse kehittämänsä hankkeet ja jäädä myös operoimaan sähköntuotantoa. Tuulivoiman lisäksi yritys suunnittelee ja toteuttaa aurinkoenergiahankkeita.