Yhteistyö tiekuntien kanssa

Metsähallituksella on omia metsäteitä n. 36 000 kilometriä ja niiden lisäksi se on osakkaana lukuisissa yksityisteissä.

Metsähallitusta tieasioissa edustaa kaksi eri tahoa; Metsähallitus (y-tunnus 0116726-7) ja sen tytäryhtiö Metsähallitus Metsätalous Oy (y-tunnus 2752751-5).  Oikean tieosakkaan tiedot voi tarvittaessa tarkistaa lähettämällä meille viestin osoitteeseen tietopalvelu@metsa.fi. Viestissä kannattaa kertoa tien nimi ja kiinteistötunnus, jolla tie sijaitsee. Lisäksi viestiin voi liittää karttaotteen, joka havainnollistaa tien sijaintia. 

Laskut 

Tiekuntien osakasmaksujen käsittelyn nopeuttamiseksi pyydämme tiekuntia toimittamaan rakennus- ja kunnossapitolaskut tieasioista vastaavan yksikön laskutusosoitteeseen. 

Laskun pakolliset tiedot ovat: 

  • tien nimi 
  • kiinteistötunnus 
  • tieyksikkömäärä 
  • tieyksikön á-hinta 
  • tiekunnan yhteyshenkilö 
  • yhteystiedot 

Maksuton toimittajaportaali on myös tiekuntien käytössä. Suosittelemme tiekunnille toimittajaportaalin käyttöä, koska portaalin kautta lähetetty lasku kirjautuu suoraan Metsähallituksen laskujen käsittelyjärjestelmään. Huomioittehan, että paperilaskut ovat usein jo saapuessaan myöhässä eräpäivän suhteen. 

Kokouskutsujen ja muiden tiedotteiden toimitusosoite 

Metsähallitus vastaanottaa asiakirjoja ensisijaisesti sähköisessä muodossa. Voitte lähettää yksityistiekuntien kokouskutsut ja pöytäkirjat sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@metsa.fi. 

Asian käsittelyn nopeuttamiseksi pyydämme, että mainitsette viestissänne kunnan, jossa tie pääosin sijaitsee.