Majoittuminen Metsähallituksen mailla

Metsähallitus tarjoaa retkeilijöille yöpymispaikoiksi sekä maksuttomia tupia että maksullisia tupia ja kämppiä. Valtionmailla on myös leirintäalueita, jotka Metsähallitus on vuokrannut yksityisille yrittäjille.

Tuvat

Maksuttomista, avoimista tuvista yleisimmät ja tunnetuimmat ovat autiotuvat. Tuvat sijaitsevat yleensä tiettömien taipaleiden takana maamme pohjois- ja itäosissa. Muita avoimia tupia ovat päiväkäyttöön tarkoitetut päivätuvat. Myös avoinna olevat kammit ja hirsikodat ovat sopivia taukopaikkoja päivällä, mutta ne voivat poikkeustapauksissa antaa suojan myös yöksi.

Käyttämällä maksullisia, varattavia ja lukittuja tupia takaat itsellesi varman yösijan. Maksullisia tupia ovat lyhytaikaiseen käyttöön tarkoitetut varaustuvat ja varauskammit sekä vuokratuvat. Varaustuvista ja -kammeista varataan petipaikka. Vuokratupa taas vuokrataan kokonaan vuokraajan omaan käyttöön.

Leirintäalueet

Leirintäalueita on seuraavissa kohteissa:

Vuokrakämpät

Lisäksi Metsähallitus omistaa kymmeniä vuokrakämppiä, joita vuokrataan lyhytaikaisesti. Ne ovat yleensä suurempia kuin vuokratuvat. Vuokrakämppiä on etelästä pohjoiseen ja niiden varausaika on muutamasta päivästä viikkoon. Vuokrakämppiemme varaustoiminnan ja asiakaspalvelun hoitaa Lomarengas Oy. Metsähallituksen vuokrakämpät ovat eräkämppiä Villi Pohjola -tuotemerkillä.

Alla olevat linkit vievät suoraan kämpän tietoihin Lomarenkaan varausjärjestelmässä (lomarengas.fi)