Lomatontit

Suomalaiset ovat tunnetusti mökkikansaa ja nauttivat luonnon rauhassa oleskelusta. Oman mökkiunelman toteuttamiseen tarvitaan tontti ja niitä löytyy meiltä laaja valikoima.

Kuva jäkälän peittämästä kalliosta, jolla on muutama mänty. Kalliolta avautuu näkymä järvelle.
Jämsän Kuusjärven kauniisa maisemissa mieli lepää.

Meillä on yli tuhat myytävää tai vuokrattavaa tonttia valtion mailla eri puolilla Suomea – jokien ja järvien rannoilla sekä tuntureilla. Suurin osa kaavoitetuista tonteista on rantatontteja, mutta tarjolla on tontteja myös miltei jokaisessa Lapin matkailukeskuksessa. Erämaiset tontit, jotka sijaitsevat hyvien kalavesien tai metsästysmaiden äärellä olemme nimenneet erätonteiksi, niitäkin löytyy useita kymmeniä.

Lisäksi meillä on myynnissä lähes sata omakotitalotonttia eri puolilla Suomea. Niiden ehdottomat valtit ovat suuri koko, oma rauha ja kauniit maisemat.

Valtion mailla sijaitsevilla tonteilla puhdas luonto ja monenlaiset harrastusmahdollisuudet ovat lähellä. Esimerkiksi Ylläksellä upeat kansallispuistomaisemat ovat kivenheiton päässä, ja retkeilykohteita löytyy vaikka millä mitalla.

Lähes kaikille Metsähallituksen tonteille menee tie perille asti. Matkailukeskustonteilla on aina valmiina myös kaikki muu infrastruktuuri, kuten vesi, viemäröinti, sähköt ja laajakaistat. Rantatonteilla ei aina ole saatavana kaikkia palveluita, mutta hyvää tonttia ei kannata hylätä esimerkiksi puuttuvan sähköliittymän vuoksi. Esimerkiksi aurinkopaneelit ovat kehittyneet valtavasti ja mökille on mahdollista saada kaikki mukavuudet ilman perinteisiä liittymiäkin.

Vuokraamalla pääset alkuun edullisemmin

Tutustu ostajan ja vuokraajan oppaaseen

Ostajan ja vuokraajan opas on tiivis opas tontin ostamiseen ja vuokramiseen liittyvistä asioista. Voit ladata sen laatumaa.fi-sivustolta.

Ostajan ja vuokraajan opas (laatumaa.fi)

Oma mökki ei ole ihan halpa toteuttaa ja kustannukset voivat tuntua liiankin suurilta. Yksi keino helpottaa mökkielämän alkua on vuokrata tontti, jolloin pääomaa säästyy itse mökin rakentamiseen.

Noin 60 prosenttia Metsähallituksen tonteista vuokrataan aluksi. Vuokra-aika on tyypillisesti 40 vuotta, ja vuokratontin voi useimmissa paikoissa ostaa myöhemmin omakseen. Kun vuosivuokran jakaa kuukausille, huomaa, että summa on maltillinen.

Mökin voi vuokrata myös eteenpäin

Mikään ei myöskään estä vuokraamasta omaa vuokratonttia ja sillä sijaitsevaa mökkiä eteenpäin. Meillä on etenkin hiihtokeskuksissa paljon asiakkaita, jotka vuokraavat mökkiään. Osalla saattaa myös olla tontillaan paritalo, jonka toinen puoli on omassa käytössä ja toista pidetään vuokralla.

Jos jokin tontteihin liittyvä kysymys askarruttaa, voit aina kysyä apua ammattitaitoisilta myyjiltämme.

Sini Tuominen

Myyntineuvottelija

Metsähallitus
Kiinteistökehitys
(Vankanlähde 7)
13100 Hämeenlinna

Puh. 0206395233

Marja Lankinen

Myyntineuvottelija

Metsähallitus
Kiinteistökehitys
(Asemakatu 7)
70100 Kuopio

Puh. 0206395107

Tapio Ojala

Myyntineuvottelija

Metsähallitus
Kiinteistökehitys
PL 81 (Veteraanikatu 5)
90101 Oulu

Puh. 0206396620

Tarja Puurunen

Myyntineuvottelija

Metsähallitus
Kiinteistökehitys
PL 81 (Veteraanikatu 5)
90101 Oulu

Puh. 0206396655

Paula Pekkinen

Myyntineuvottelija

Metsähallitus
Kiinteistökehitys
PL 8016 (Ounasjoentie 6)
96101 Rovaniemi

Puh. 0206397190

Marja Vaara

Myyntineuvottelija

Metsähallitus
Kiinteistökehitys
PL 8016 (Ounasjoentie 6)
96101 Rovaniemi

Puh. 0206397671