Puukauppatavat

Asiakkaitamme ovat biotuote- ja sahateollisuusyritykset sekä energiayhtiöt. Toimitamme asiakaslähtöisesti puuta yhteensä noin sataan eri toimituspaikkaan. Pieniä määriä puuta myydään myös yksityishenkilöille.

Puun myynti yksityisille

Polttopuita ym. kotitarvepuita myydään pääasiassa palstalle. Tyypillisesti kaupan kohteena ovat puunkorjuun hakkuutähteet tai raivaussahalla kaadetut rungot tai eräissä tapauksissa tuulenkaadot. Huomioittehan, että säästöpuut ja kuollut puu, kuten lahopuut ja kelot ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuudelle ja niitä Metsähallitus ei myy. Sopimuksia tekevät metsätiimien paikalliset metsäasiantuntijat.

Kaadettu koivuranka

Suurempia määriä puutavaraa, esimerkiksi rekkakuorma tukkia rakennuspuuksi, voidaan myydä pystyyn, tienvarteen tai perille toimitettuna elleivät ajankohdan myyntimäärät ole vielä täyttyneet ja vapaata kapasiteettia on käytettävissä. Asiaa voi tiedustella alueen hankintapäälliköltä. Kaikista puun myyntiin liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteyksissä sähköpostitse myös puunmyynti@metsa.fi.

Pinolappu kaadetun puun päässä. Metsähallituksen logo.

Puun myynti teollisuudelle

Toimituskauppa

  • Aines- ja energiapuu myydään keskitetysti asiakkaalle toimitettuna.
  • Puu myydään asiakaslähtöisesti markkinahinnalla. Palvelukokonaisuus ja sen sisältö sovitaan asiakaskohtaisesti.

Myyntiluettelot

  • Sahapuita myydään säännöllisesti kahdesti vuodessa järjestettävissä luetteloerämyynneissä. Ajankohdat ovat huhti-toukokuu ja loka-marraskuu.
  • Energiapuuta ja erikoispuita kuten visakoivua myydään myös luetteloerämyynneissä, joita järjestetään erikseen ilmoitettavina ajankohtina.
  • Ajantasainen tieto aikatauluista: Sahatukkien myynti, Energiapuun myynti

Keskitetyn puun myynnin yhteyshenkilöt

Aki Heikkinen

Asiakkuuspäällikkö

Metsähallitus
Metsätalous Oy
Ounasjoentie 6
96200 Rovaniemi

Juha Laiho

Asiakkuuspäällikkö

Metsähallitus
Metsätalous Oy
Kauppakatu 32
40100 Jyväskylä