Ajankohtaista Korsnäsissä

Toimiston aukioloajat

Heinäkuun ajan toimisto on kiinni. Tervetuloa jälleen elokuussa!

Tiistai klo 9.00–16.00
Keskiviikko klo 9.00–16.00
Torstai klo 9.00–16.00

Toimistolle voi tulla vapaasti tutustumaan hankkeeseen ja keskustelemaan siihen liittyvistä asioista.

Lisätietoja:
Heidi Vest, projektiasiantuntija
puh. 040 167 6862
Silverbergsvägen 23
66200 Korsnäs

8.7.2022 Metsähallitus sai aluevuokrausluvat Suomen ensimmäisille avomerialueen tuulivoimapuistoille

Valtioneuvosto on hyväksynyt maa- ja metsätalousministeriön esityksestä valtion merialueiden vuokraamisen Korsnäsin edustalle ja Porin Tahkoluotoon suunniteltujen merituulivoimapuistojen käyttöön.

1.7.2022 Korsnäsin merituulivoimapuiston alueen lintuselvitykset jatkuvat läpi kesän ja syksyn

Lintuselvitykset Korsnäsin tulevan merituulivoimapuiston alueella eivät ole tuoneet yllätyksiä. Seurannassa on havaittu tavanomaisia lajeja. Kuluvana kesänä lintukartoituksia jatketaan myös lintuatlas-kartoitusten osana.

16.6.2022 Timo Laakso johtamaan Metsähallituksen merituulivoimahanketta – Korsnäsin tuulivoimapuistolla ydinvoimalan kapasiteetti

8.6.2022 Korsnäsin merituulivoimahankkeen luontokartoitukset maastossa käynnistyvät

Aloitamme maastossa Korsnäsin merituulivoimahankkeeseen liittyvät luontokartoitukset osana tulevaa ympäristövaikutusten arviointia (YVA). Luontokartoitukset auttavat valitsemaan sopivimman sähkönsiirtolinjan reitin rannikolta sisämaan kantaverkkoon.

3.5.2022 Merenpohjan luotaukset Korsnäsin edustalla käynnistymässä

Merenpohjan luotaukset antavat monipuolista tietoa merenpohjan olosuhteista. Ne auttavat selvittämään, minkälaiset perustukset tuulivoimaloille tarvitaan ja mitkä reitit soveltuvat sähkönsiirtokaapelin sijoittamiseen.

Luotausalus
Luode Consulting Oy:n luotausalus kuvattuna Helsingin edustalla. Kuva: Toni Meriläinen / Luode Consulting Oy

11.4.2022 Metsähallitus aloittaa kevään luontoselvitykset Korsnäsin merituulivoimapuistoa varten

Metsähallitus jatkaa Korsnäsin merituulivoimapuiston ympäristövaikutusten arviointiin liittyviä luontoselvityksiä maalla ja merellä heti jäiden lähdettyä.

Tuulimittaukset Bergön saarella Maalahdessa jatkuvat. Maston pystytystä kuvaava video näyttää erikoisasentajien ja helikopterin yhteistyötä poikkeuksellisen korkealla työmaalla. Video näyttää myös paikallisia maisemia ainutlaatuisesta näkökulmasta.

15.3.2022 Uusi toimisto on avattu
Toimisto on infopiste maamme ensimmäiselle teollisen mittakaavan merituulivoimapuistolle, jota suunnittelemme Korsnäsin edustan merialueelle, 15–30 km päähän rannikoista. 

Avajaisissa oli mukana laaja joukko sidosryhmiä ja Korsnäsin kunnanjohtaja Christina Båssar toivotti toimiston ja toimistolla työskentelevän Heidi Vestin lämpimästi tervetulleeksi.

Korsnäsin merituulivoimahanke lisäisi toteutuessaan Suomen tuulivoimatuotantoa 5000 GWh vuodessa, mikä vastaa noin puolta Suomen tuulivoimatuotannosta vuoden 2021 lopussa.

Korsnäsin hanke jatkuu laajoin luontoselvityksin vuonna 2022. 

14.3.2022 Korsnäsin merituulivoimahanke toisi miljardien verotulot ja vauhdittaisi vihreää siirtymää
Metsähallituksen teettämän selvityksen mukaan Korsnäsin merituulivoimapuisto toisi Suomelle miljardien verohyödyt ja työllistäisi elinkaarensa aikana tuhansia henkilöitä. Suurinvestoinnista syntyvät hankinnat aikaansaisivat merkittävät rahavirrat alueellisesti ja valtakunnallisesti.

2.2.2022 Projektiasiantuntijaksi Heidi Vest
Metsähallituksen suunnitteleman merituulivoimahankkeen projektiasiantuntijaksi Vaasaan ja Korsnäsiin on nimitetty YM Heidi Vest (37). Heidi Vest aloitti tehtävässä 24. tammikuuta.

Heidi Vest on aiemmin työskennellyt Veja Mate -merituulivoimaprojektissa Saksassa sekä kuorma-autovalmistaja MAN:n Financial Services -yksikössä projektitehtävissä niin ikään Saksassa. Hän on hiljattain palannut kotimaahan Singaporesta.

”Toivotamme Heidi Vestin lämpimästi tervetulleeksi tärkeään Korsnäsin merituulivoimaprojektiin. Vaasan talousalueelta kotoisin olevana henkilönä sekä kokemuksensa ja kaksikielisyytensä ansiosta hänellä on erinomaiset mahdollisuudet toimia yhteyshenkilönä paikallisyhteisön ja Metsähallituksen välillä Suomelle tärkeässä uusiutuvan energian merituulivoimahankkeessa”, tuulivoimaliiketoiminnan projektijohtaja Pertti Tapio sanoo.

”Korsnäsin toimisto toimii sekä hankkeen esittelytilana että tukikohtana hankkeen parissa työskenteleville. Myös projektiasiantuntijamme on merituulivoimasta kiinnostuneiden tavattavissa viikoittain. Uusi toimisto avataan helmikuun puolivälissä ja viralliset avajaiset järjestetään, kun korona-tilanne sallii kokoontumiset”, Tapio kertoo.

Lisätietoja:
Heidi Vest, projektiasiantuntija, Metsähallitus, puh. 040 167 6862, heidi.vest@metsa.fi
Pertti Tapio, tuulivoimaliiketoiminnan projektijohtaja, Metsähallitus, puh. 040 510 5302, pertti.tapio@metsa.fi

21.12.2021 Kunnantalon ikkunaan avataan infonäyttö
Avaamme kunnantalon ikkunaan ensi vuonna näyttöruudun, jolla näkyy havainnevideo suunnitellusta merituulivoimapuistosta.

Kunnantalon ikkunassa on tietoa hankkeesta.

17.12.2021 Kumppanihaku on käynnistynyt
Haemme sekä kotimaasta että kansainvälisiltä markkinoilta kokenutta kumppania nopeuttamaan merituulivoimapuiston kehittämistä ja rakentamista. Tuulivoimapuiston kaupallisen tuotannon arvioidaan alkavan aikaisintaan vuonna 2028. Lue lisää tiedotteesta.

2.12.2021 Keskustelutilaisuus
Korona-tilanteen vuoksi keskustelutilaisuus järjestettiin striimattuna ja yleisöllä oli mahdollisuus kysyä hankkeesta chat-ruudun ja sähköpostin kautta. Kokosimme kaikki kysymykset ja vastaukset omalle sivullen, jolle on linkki alle. Koska lähes kaikki kysymykset tulivat ruotsiksi, tämä sivu on vain ruotsiksi.

Kysymykset ja vastaukset (ruotsiksi)
Katso tallenne tilaisuudesta

Tuulivoimapäällikkö Otto Swanlung, tuulivoiman hankekehityspäällikkö Ville Koskimäki, juontaja Marcus Rantala, merituulivoimaliiketoiminnan projektijohtaja Pertti Tapio ja Korsnäsin kunnanjohtaja Christina Båssar keskustelutilaisuudessa Korsnäs Gårdenissa.
Tuulivoimapäällikkö Otto Swanlung, tuulivoiman hankekehityspäällikkö Ville Koskimäki, juontaja Marcus Rantala, merituulivoimaliiketoiminnan projektijohtaja Pertti Tapio ja Korsnäsin kunnanjohtaja Christina Båssar keskustelutilaisuudessa Korsnäsgårdenissa.

26.11.2021 Tuulimittausmasto rakenteilla Bergössä
Pystytämme Maalahden Bergöhön noin 170 metriä korkean tuulimittausmaston. Maston pystytyksessä käytetään sekä nosturia että helikopteria. Tuulimittauksilla varmistetaan alueen tuuliolosuhteet, kuten keskituulennopeus, turbulenttisuus ja tuulen nopeuden vaihtelu eri korkeuksilla. Mittaukset kestävät noin kaksi vuotta, joiden jälkeen masto puretaan.

Dronekuva työmaasta, jossa tasoitetaan tuulimittausmaston paikkaa lähellä meren rantaa.
Kuva: Roni Lehti

19.11.2021
Metsähallitus aloittamassa tuulimittauksia Korsnäsin merituulivoimapuistoa varten
7.10. 2021
Paikallinen vuoropuhelu käynnistymässä Korsnäsin merituulivoimahankkeessa
Lokakuu 2021
Projektiasiantuntijan rekrytointi-ilmoitus
Lokakuu 2021
Merituulivoimapuiston havainnevideo valmistui
21.6.2021
Metsä-lehti: Tuulivoimahanke Korsnäsin merialueella etenee
9.6.2021 
Luontokartoitukset ovat alkaneet Korsnäsin merituulivoimapuiston hankealueella
Marraskuu 2020
Korsnäsin kunta hyväksyi merituulivoimapuiston kaavoitusaloitteen
16.11.2020
Metsähallitus jätti Korsnäsin kunnalle merituulivoimapuiston kaavoitusaloitteen

Yhteystiedot

  • Kaupalliset asiat, hankkeen myynti ja partnerivalinta, Kinga Charpentier, Ernst & Young Oy, +358 503 229 397, kinga.charpentier@fi.ey.com
  • Luvitus ja tekniset asiat, Karoliina Jaatinen, Affry, +358 40 6604 407, karoliina.jaatinen@afry.com
  • Projektijohtaja Timo Laakso, Metsähallitus, +358 40 351 8366 , timo.laakso@metsa.fi
  • Paikalliset asiat, projektiasiantuntija Heidi Vest, +358 40 167 6862, heidi.vest@metsa.fi
  • Viestintä, Hanna Kaurala, Metsähallitus, +358 40 350 4947, hanna.kaurala@metsa.fi