Pallas–Ylläs TOBE1 -hankkeen tuottamia aineistoja:

Yhteistyöyrittäjät ja palvelut

Reittikuvaukset

Tuotteistettujen reittien kuvaukset löytyvät alueittain Pallas–Yllästunturin kansallispuiston Reitit-sivulta Luontoon.fi-verkkopalvelusta.

Kansallispuiston verkkosivujen uudet sivut

Puiston verkkosivuille luontoon.fi/pallas-yllastunturi on tehty uusia alasivuja.

Lapsiperheille sopivaa tekemistä kansallispuiston kolmessa luontokeskuksessa sekä helppoja reittejä ja kivoja kohteita, jonne pääsee myös lastenrattaiden kanssa: luontoon.fi/pallas-yllastunturi/aktiviteetit/lapsiperheille.

Esteetön Pallas–Yllästunturi esittelee esteettömiä kohteita. Kolmen esteettömän luontokeskuksen lisäksi kansallispuiston alueella on useita avustajan kanssa esteettömiä reittejä: luontoon.fi/pallas-yllastunturi/esteeton.

Uusilla sivuilla kerrotaan kansallispuistosta, säännöistä ja reiteistä saksaksi, espanjaksi, ranskaksi, italiaksi ja japaniksi: nationalparks.fi/pallas-yllastunturinp//other-languages.

Kansallispuistolla on lisäksi erilliset sivut venäjäksi (Национальный парк Паллас-Юллястунтури): po-russki.nationalparks.fi/pallas-yllastunturi ja kiinaksi: ( 帕拉斯-禺拉斯山 ): zhongwen.nationalparks.fi

Videot

Esitteet

Esitteet ovat pdf-muotoisia ja löytyvät Metsähallituksen julkaisuluettelosta (julkaisut.metsa.fi). Esitteet ovat 2-kielisiä: suomi ja englanti, lisäksi yksi esite on tehty kiinaksi.

Lisäksi julkaistiin Pallas–Yllästunturin kansallispuiston luontomatkailusuunnitelma.

Valokuvat

Kesä- ja talviretkeilykuvat (yli 80 kpl) löytyvät Metsähallituksen Luontopalvelujen aineistopankista (images.nationalparks.fi).

Aineistopankki on tarkoitettu Metsähallituksen Luontopalvelujen yhteistyöyritysten edustajille sekä medialle ja vaatii rekisteröitymisen. Mikäli et ole yhteistyöyritys, voit kysyä kuvia projektikoordinaattorilta osoitteesta heidi.siira@metsa.fi

Luontokeskuksen kautta nauttimaan luonnosta kaikin aistein

Alueen luontokeskuksissa voi kokea luonnon kaikin aistein. Tule tutustumaan lintuihin ja kasveihin, bongaa niitä kaukoputkella tai kuuntele Lapin äänimaisemaa. Yllästunturin luontokeskus Kellokkaasta löytyvät myös Bongaa luonto -tehtäväkortit.

Päivitetty viimeksi 13.1.2021