Hymyilevä nainen istuu pienen, pyörillä liikkuvan puumökin portailla. Mökin seinillä on opas- ja ohjetauluja.
Kansallispuistossa kiertävä Reittitupa.

Pallas–Ylläs TOBE1 -hankkeen tuottamia aineistoja:

Yhteistyöyrittäjät ja palvelut

Reittikuvaukset ja lähtöpaikkaopasteet

Tuotteistettujen reittien kuvaukset löytyvät alueittain Pallas–Yllästunturin kansallispuiston Reitit-sivulta Luontoon.fi-verkkopalvelusta.

Maastopyöräilyyn soveltuvia reittejä on viety myös englanninkieliselle Trailforsk.com-sivustolle (trailforks.com/region/pallasyllastunturi-national-park)

Reittien lähtöpaikoilla sijaitsevia lähtöpaikkaopasteita on myös uusittu yhteensä 34 kappaletta. Lisäksi Äkäshotellilla, Sport Resort Ylläksellä ja Äkäsjoen pysäköintialueella on myös uudet opasterakenteet ja sisällöt. Uusien lähtöpaikkaopasteiden sisältö koostuu mm. kansallispuiston ohjeista ja säännöistä, reittikuvauksista, luontokeskusinfosta ja lähialuekartoista. Lisäksi lähtöpaikkapasteet ohjaavat hakemaan lisätietoa muilla kielillä, Retkikartta.fistä, kansallispuiston yhteistyöyrityksistä tai antamaan palautetta.

Kansallispuiston verkkosivujen uudet sivut

Puiston verkkosivuille luontoon.fi/pallas-yllastunturi on tehty uusia alasivuja.

Lapsiperheille sopivaa tekemistä kansallispuiston kolmessa luontokeskuksessa sekä helppoja reittejä ja kivoja kohteita, jonne pääsee myös lastenrattaiden kanssa: luontoon.fi/pallas-yllastunturi/aktiviteetit/lapsiperheille.

Esteetön Pallas–Yllästunturi esittelee esteettömiä kohteita. Kolmen esteettömän luontokeskuksen lisäksi kansallispuiston alueella on useita avustajan kanssa esteettömiä reittejä: luontoon.fi/pallas-yllastunturi/esteeton.

Uusilla sivuilla kerrotaan kansallispuistosta, säännöistä ja reiteistä saksaksi, espanjaksi, ranskaksi, italiaksi ja japaniksi: nationalparks.fi/pallas-yllastunturinp//other-languages.

Kansallispuistolla on lisäksi erilliset sivut venäjäksi (Национальный парк Паллас-Юллястунтури): po-russki.nationalparks.fi/pallas-yllastunturi ja kiinaksi: ( 帕拉斯-禺拉斯山 ): zhongwen.nationalparks.fi

Kansallispuisto Wikipediassa

Pallas–Yllästunturin kansallispuistosta kertova sisältö on päivitetty Wikipediaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi, espanjaksi, italiaksi, kiinaksi ja japaniksi.

Videot

Esitteet

Esitteet ovat pdf-muotoisia ja löytyvät Metsähallituksen julkaisuluettelosta (julkaisut.metsa.fi). Esitteet ovat 2-kielisiä: suomi ja englanti, lisäksi yksi esite on tehty kiinaksi.

Lisäksi julkaistiin Pallas–Yllästunturin kansallispuiston luontomatkailusuunnitelma.

Kansallispuiston kuvailutekstit

Pallas–Yllästunturin kansallispuistosta kertovat kuvailutekstit ovat tarkoitettu kaikkien hyödynnettäväksi esim. yrityksien tuotekuvauksissa tai organisaatioiden nettisivuilla. Tekstejä voi hyödyntää myös matkanjärjestäjäyhteistyössä tai koostettaessa materiaalia toimittajille.

Kuvailutekstit (pdf) eri kielillä:

Valokuvat

Kesä- ja talviretkeilykuvat (yli 80 kpl) löytyvät Metsähallituksen Luontopalvelujen aineistopankista (images.nationalparks.fi).

Aineistopankki on tarkoitettu Metsähallituksen Luontopalvelujen yhteistyöyritysten edustajille sekä medialle ja vaatii rekisteröitymisen. Mikäli et ole yhteistyöyritys, voit kysyä kuvia projektikoordinaattorilta osoitteesta heidi.siira@metsa.fi

Luontokeskuksen kautta nauttimaan luonnosta kaikin aistein

Alueen luontokeskuksissa voi kokea luonnon kaikin aistein. Tule tutustumaan lintuihin ja kasveihin, bongaa niitä kaukoputkella tai kuuntele Lapin äänimaisemaa. Yllästunturin luontokeskus Kellokkaasta löytyvät myös Bongaa luonto -tehtäväkortit.

Muu kansallispuistoinfo

Kittilän lentokenttä

Kittilän lentokentän tuloaulassa sekä tuloaulasta ulko-ovelle vievässä käytävässä on näyttävästi esillä Pallas–Yllästunturin kansallispuisto. Seinät ohjaavat hakemaan lisätietoa Luontoon.fi-sivuilta ja Pallas–Yllästunturin kansallispuiston retkeilymahdollisuuksista.

Gondolihissit Levillä ja Ylläksellä

Levillä ja Ylläksellä Pallas–Yllästunturin kansallispuiston väreihin somistautuneet gondolihissit vievät tunturien huipuille hengittämään maailman puhtainta ilmaa. Ajelulle voi lähteä, vaikka olisikin jalkaisin liikkeillä.

Reittitupa

Kansallispuiston alueella ja ympäröivissä kylissä liikkuessa voi törmätä Reittitupaan. Reittitupa esittelee kansallispuiston hienoimpia retkikohteita ja luontokeskuksia. Ovien ollessa auki astu sisään!

Päivitetty viimeksi 21.8.2023