Beetles LIFEn hankekumppanit
Hanketta vetää Metsähallituksen Luontopalvelut. Muita hankekumppaneita on mukana neljä.
Metsähallitus, Luontopalvelut
Va. projektipäällikkö Mikko Tiira. mikko.tiira@metsa.fi, 0206394689
Metsähallituksen Luontopalvelut vastaa siitä, että hanke toimii kuten se on suunniteltu. Vastuullamme on siis hankkeen yleinen johtaminen ja hankkeenlaajuinen viestinnän suunnittelu. Suuri osa hankkeen ennallistamistöistä tehdään sellaisilla Natura 2000 -alueilla, joiden hallinnointi kuuluu Luontopalveluille. Luontopalveluilla on kokemusta kymmenien LIFE-hankkeiden sujuvasta toteuttamisesta.
Metsähallitus Metsätalous Oy
Ympäristöasiantuntija Maarit Kaukonen, maarit.kaukonen@metsa.fi, puh. 0206396662.
Metsätalous Oy vastaa valtion talousmetsissä tehtävistä töistä ja ennallistamisesta. Hankkeessa Metsätalouden työnä ovat lajien elinympäristön kunnostukset suojelualueiden välisissä osissa ja niiden ulkopuolella.
Hämeen ELY-keskus
Ylitarkastaja Riitta Ryömä, riitta.ryoma@ely-keskus.fi, puh. 0295025134.
ELY-keskusten merkitys yksityisten luonnonsuojelualueiden perustamisessa on suuri, ja ne myös ostavat sopivia alueita valtiolle luonnonsuojelualueiksi. Hankkeessa ostetaan uusia alueita ja perustetaan niistä yksityisiä luonnonsuojelualueita.
Humanistinen ammattikorkeakoulu
Lehtori Iina-Maria Piilinen, iina-maria.piilinen@humak.fi, puh. 0400349233.
Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijoilla on tärkeä rooli Beetles LIFEn luonnonsuojeluviestin viemisessä suuren yleisön pariin. Opiskelijat suunnittelevat hankkeeseen pop-up- ja muita tapahtumia, tempauksia ja muita keinoja saada uusia yleisöä tutustumaan kovakuoriaisiin ja elinympäristöjen tilaan.
Helsingin yliopisto
Apulaisprofessori Markus Holopainen, metsätieteiden osasto, markus.holopainen@helsinki.fi, puh. 0294158181, 0504486181
Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa laserien hyödyntäminen mallinnuksessa ja mittauksissa on kansainvälistä huippuluokkaa. Ilmasta tehtävien laserkeilauksien avulla kartoitetaan kuolleen puun osuutta maastossa, mikä mahdollistaa uhanalaisten lajien elinympäristön paremman kartoituksen. Keilauksen tekee tutkimusryhmä, joka kuuluu laserkeilauksen huippuyksikköön.
Päivitetty viimeksi 18.1.2023