Metsähallituksen Rannikon Luontopalvelut on aloittanut Nuuksion kansallispuiston hoidon ja käytön suunnittelun. Nykyinen hoito- ja käyttösuunnitelma päivitetään.

Suunnitelman avulla sovitetaan yhteen ja ohjataan luonnonsuojelun, virkistyskäytön ja muun käytön tavoitteita ja tarpeita 10–15 vuoden ajanjaksolle. Keskeisiä ja käyttäjien kannalta merkittäviä asioita suunnittelussa ovat esimerkiksi käytön eri vyöhykkeet,reittien ja palvelurakenteiden sijoittaminen ja luontoarvojen turvaaminen. Suunnitelman liitteeksi tulee myös luonnos kansallispuiston uudeksi järjestyssäännöksi.

Osallistu suunnitteluun

Koko suunnitteluprosessin ajan sidosryhmillä ja kansalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa suunnitelmaan. Suunnittelun etenemistä voi seurata tältä verkkosivulta.

Voit antaa palautetta koko suunnittelun ajan osoitteeseen kirjaamo(at)metsa.fi tai kirjeitse osoitteeseen Metsähallitus/Kirjaamo, PL 94, 01301 Vantaa. Mainitse otsikossa Nuuksion hoito- ja käyttösuunnitelma, palaute.

Suunnitelmaluonnos valmistuu vuonna 2020. Palautteiden ja lausuntojen aiheuttamat muutokset käsitellään, suunnitelma viimeistellään ja lähetetään ympäristöministeriön vahvistettavaksi.

Lisätietoja

Erikoissuunnittelija, projektipäällikkö Annukka Rasinmäki
Metsähallitus, Rannikon luontopalvelut
annukka.rasinmaki@metsa.fi
Puh.0206394694

Erikoissuunnittelija Liisa Neuvonen
Metsähallitus, Rannikon luontopalvelut
liisa.neuvonen@metsa.fi.
Puh. 0206394638

Päivitetty viimeksi 6.6.2020