Suunnittelumetsuri Erkki Heikkilä ja harjoittelija Verne Tervaharju mittaavat metsään jäänyttä parkattujen puiden kasaa. Puut ovat perimätiedon mukaan jääneet metsään sotien aikaan miesten jouduttua rintamalle. Kuva: Piritta Häkälä/Metsähallitus.

Hankkeen inventointiraporteista on tehty e-julkaisut, jotka löytyvät täältä. Lisäksi raportit on talletettu Metsähallituksen ja Museoviraston arkistoihin. Inventoiduista kohteista otetut kuvat ovat vapaasti kaikkien katsottavissa ja käytettävissä Kantapuu.fi-palvelussa Suomen Metsämuseo Luston kokoelmissa. Tutkijoilla on myös mahdollisuus tilata käyttöönsä inventointihankkeessa dokumentoitujen kohteiden paikkatiedot digitaalisessa muodossa.

Valokuvat Luston kuvakokoelmissa

Inventointihankkeen noin 40 000 valokuvaa on tallennettu Kantapuu.fi-palveluun Suomen Metsämuseo Luston kuvakokoelmiin. Kuvia voi hakea Kantapuusta kuvahaun kautta kirjoittamalla kokotekstihakukenttään “kulttuuriperintö” ja valitsemalla museoksi Lusto – Suomen Metsämuseo.

Verkossa olevia kuvia saa kopioida, levittää, näyttää ja esittää julkisesti ei-kaupallisissa tarkoituksissa, kunhan tekijän ja oikeudenomistajan nimi mainitaan asianmukaisesti kuvan yhteydessä, eikä kuvia muunnella. Kuvista voi myös tilata painokelpoisia kopioita Lustosta.

Kulttuuriperintökohteiden paikkatiedot tutkimuskäyttöön

Inventoinnissa dokumentoitujen kulttuuriperintökohteiden paikkatietoja tutkimuskäyttöä varten voi pyytää kehitys- ja ympäristöpäällikkö Antti Otsamolta (puh. 0206 39 4442 tai antti.otsamo@metsa.fi). Aineisto toimitetaan shape-tiedostoina.

Päivitetty viimeksi 28.4.2020