Julkaistu 5.12.2022

Urho Kekkosen kansallispuiston asiakasneuvoja Leena Leppälä presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla

Pohjois-Lapissa työskentelevä Leena Leppälä sai kutsun juhliin Metsähallituksen Luontopalvelujen asiakasneuvojana. Hän kohtaa ja neuvoo retkeilijöitä sekä Metsähallituksen Kiehisen asiakaspalvelupisteessä Saariselällä että maastossa Urho Kekkosen kansallispuistossa.

– Kutsu juhlimaan on kiitos meille kaikille kansallispuistojen asiakasneuvojille, jotka olemme saaneet ympäri Suomea auttaa retkeilijöitä nauttimaan luontoelämyksistä tänä vuonna, asiakasneuvoja Leena Leppälä Metsähallituksen Luontopalveluista sanoo.

Nainen seisoo lumisessa metsässä pitkähelmaisessa, hihattomassa juhlamekossa ja ojentaa kättään, käden päällä pieni lintu.
Leena Leppälä juhla-asussa Auroran päivätuvan pihalla Urho Kekkosen kansallispuistossa. Kuvanottohetkellä lapintiainen lennähti Leppälän päälaelle istumaan. Kuva: Sofia Haka.

Suomalaiset ovat löytäneet viime vuosina retkeilemään luontoon, kansallispuistojen käyntimäärien trendi on ollut kasvava jo useamman vuoden. Viime vuonna Suomen kansallispuistoissa oli yli neljä miljoonaa käyntiä. Urho Kekkosen kansallispuisto Pohjois-Lapissa on käyntimääriltään Suomen toiseksi suosituin kansallispuisto.

Leppälä on pukeutunut Itsenäisyyspäivän vastaanotolle siniseen pukuun, joka on tehty vanhoista verhoista. Kierrätyskankaasta tehty puku on rovaniemeläisen Sallamari Lääkön käsialaa. Leppälän juhlissa pitämä koru on puolestaan Inarin hopean käsityötä, kultaseppänä on ollut Matti Qvick.

Lisätietoja: