Storslagna Ylläs

Ylläs är Finlands största skidort. Från skidanläggningen har du en storslagen utsikt över Pallas-Yllästunturi nationalpark. I Ylläs finns det mängder av aktiviteter året om, mångsidig service, evenemang och program. Byarna Äkäslompolo och Ylläsjärvi i Ylläs bjuder besökare på ett smakprov på livet i Lappland.

Vinterblått ögonblick i fjällen från Ylläs

Forststyrelsen är den största markägaren i Ylläs. Det finns många markanvändningsplaner och utvecklingsplaner på olika stadier kring både Äkäslompolo och Ylläsjärvi. Det är möjligt att skräddarsy planerna enligt kundens behov.  

Cirka hälften av tomterna som ingår i planen för Röhkömukanmaa fritidsbostadsområde i Äkäslompolo är säljklara och resten kan snabbt läggas ut till försäljning som enskilda tomter eller som kvarter.  

I detaljplanen för Maahisentie i Äkäslompolo finns affärs- och fritidsbostadstomter på central plats. Byggrätten på tomterna är 1 800–3 400 m2 våningsyta. I området finns färdiga vägar, elektricitet och vattenförsörjning. En stor del av tomterna är redan bebyggda.

Nära Äkäslompolo i Muonio kommun vid gränsen till Pallas-Yllästunturi nationalpark gäller Kukaslompolo stranddetaljplan, som också kan uppdateras för turismverksamhet.  

Vid Sulaoja i Ylläsjärvi detaljplan är tomt RM 26 för turismtjänster ledig. Byggrätten på tomten är 1 600 m2 våningsyta. Kommunalteknik finns inte fram till tomten, men vägar samt vatten- och elledningar finns i närheten. Skidleder och hotelltjänster finns också i närheten.

En Masterplan har gjorts upp för en turistby på paradplats vid Maisematie i Ylläs. I planen ingår ny inkvartering för 13 000 personer och byggrätt som omfattar mer än 330 000 m2 våningsyta. 

Kontakt oss!

Kari Männistö

Försäljningschef

Forststyrelsen
Forststyrelsen Fastighetsutveckling
Ounasjoentie 6
96200 Rovaniemi

Puh. +358400180063