Storslagna Ylläs

Ylläs är Finlands största skidort. Från skidanläggningen har du en storslagen utsikt över Pallas-Yllästunturi nationalpark. I Ylläs finns det mängder av aktiviteter året om, mångsidig service, evenemang och program. Byarna Äkäslompolo och Ylläsjärvi i Ylläs bjuder besökare på ett smakprov på livet i Lappland.

Vinterblått ögonblick i fjällen från Ylläs

Forststyrelsen är den största markägaren i Ylläs. Det finns många markanvändningsplaner och utvecklingsplaner på olika stadier kring både Äkäslompolo och Ylläsjärvi. Det är möjligt att skräddarsy planerna enligt kundens behov.  

Cirka hälften av tomterna som ingår i planen för Röhkömukanmaa fritidsbostadsområde i Äkäslompolo är säljklara och resten kan snabbt läggas ut till försäljning som enskilda tomter eller som kvarter.  

I detaljplanen för Maahisentie i Äkäslompolo finns affärs- och fritidsbostadstomter på central plats. Byggrätten på tomterna är 1 800–3 400 m2 våningsyta. I området finns färdiga vägar, elektricitet och vattenförsörjning. En stor del av tomterna är redan bebyggda.

Nära Äkäslompolo i Muonio kommun vid gränsen till Pallas-Yllästunturi nationalpark gäller Kukaslompolo stranddetaljplan, som också kan uppdateras för turismverksamhet.  

Vid Sulaoja i Ylläsjärvi detaljplan är tomt RM 26 för turismtjänster ledig. Byggrätten på tomten är 1 600 m2 våningsyta. Kommunalteknik finns inte fram till tomten, men vägar samt vatten- och elledningar finns i närheten. Skidleder och hotelltjänster finns också i närheten.

En Masterplan har gjorts upp för en turistby på paradplats vid Maisematie i Ylläs. I planen ingår ny inkvartering för 13 000 personer och byggrätt som omfattar mer än 330 000 m2 våningsyta. 

Kontakt oss!

Kari Männistö

Försäljningschef

Forststyrelsen
Forststyrelsen Fastighetsutveckling
PL 8016 (Ounasjoentie 6)
96101 Rovaniemi

Puh. 0206397681