Mångsidiga Ruka

Ruka Valley är en föregångare inom träbyggande. En genomförbarhetsstudie sätter fart på turismverksamheten.

Village to valley gondola lift in Ruka

Forststyrelsen deltar i arbetet med att utveckla användningen av trä i byggandet. För närvarande låter vi göra en genomförbarhetsstudie av en tomt för turismverksamhet med 11 000 m2 våningsyta i centrum av området Ruka Valley. Kontakta oss om du är intresserad av mer information om vilka möjligheter Ruka erbjuder ditt företag eller din kund!

Långa traditioner

Läs broschyren

Ruka Valley – Surrounded by the clean northern nature (på engelska)

Ruka i Kuusamo är ett av Finlands äldsta skidcentrum. Ruka har flera gånger utsetts till årets skidcentrum och har troligtvis världens längsta snösäsong. År 2017 ökade antalet internationella övernattningar i Kuusamo med nästan 30 procent.  Kuusamo är en modellkommun för åretruntturism. I närheten av Ruka ligger Kuusamos berömda forsar och Oulanka nationalpark.

Ruka moderniseras och utveckla nu i rask takt. Det nya fordonsfria byområdet Ruka Valley mellan Valtavaara naturskyddsområde och skidbackarna skapar möjligheter till nya investeringar. I detaljplanen ingår ett område med cirka 30 000 m2 våningsyta för byggnader som betjänar turism. Byggandet av hotellet RukaValley är redan i full gång och den nya gondolbanan Village2Valley forslar skidåkare och andra friluftsentusiaster till tjänsterna i Ruka bycentrum. Detaljplanen är mycket flexibel när det gäller byggande, men målet är ett stilrent modellområde för träbyggande.

Lediga tomter

Vi har både en hotelltomt och tomter som är lämpliga för annan inkvartering till salu i Ruka Valley. Kontakta oss så berättar vi mera!

Nyttiga länkar

Kontakt oss!

Kari Männistö

Försäljningschef

Forststyrelsen
Forststyrelsen Fastighetsutveckling
Ounasjoentie 6
96200 Rovaniemi

Puh. +358400180063