Publicerad 1.3.2021

Vintersemester i Kvarkens världsarv – det lönar sig för vandraren att minnas hälsomyndigheternas bestämmelser

Snöigt och soligt väder inspirerar till vandring under vintersemestern. Naturområdena är nu populära och det lönar sig för vandraren att minnas hälsomyndigheternas bestämmelser även i naturen. Säkerhetsavstånd och handhygien måste fortfarande komma ihåg.

Många vandringsleder är lämpliga för att gå på vintern, till exempel med snöskor och bra vinterskor. Det finns inget vinterunderhåll på Kvarkenrutterna, men många rutter har dykt upp öppna. Bra vintervandringsdestinationer inkluderar vakttornområdet i Sommarö, Öjens naturstig, Svedjehamns hamn och Saltkaret. Du kan också hitta bra platser för vinteraktiviteter utomhus i den närliggande naturen .

Stigarna och skogen rymmer alla som vill, men säkerhetsavståndet på några meter måste också komma ihåg runt lägerelden. Som mellanmål är det en bra idé att ha något som inte behöver värmas upp av eld för att undvika trängsel i viloplatser. Packa Kaffe, kakao, soppa eller heta korvar till en termos och smörgåsar till en ryggsäck och gå att njuta av naturen.