Publicerad 24.1.2018

Ny hyresgäst utsedd för Raseborgs slottsruiner

Företaget Snappup från Snappertuna har utsetts till ny hyresgäst för Raseborgs slottsruiner. Företaget kommer att ta hand om biljettförsäljningen samt guidningar och evenemang i anslutning till slottet.

Restaurangen kommer att skötas av Michael Björklund, Pontus Berglund och Sampo Sade. Avtalet har ingåtts för flera år. Det område som används av Raseborgs sommarteater ingår inte i den helhet som hyrs ut.

Forststyrelsen sökte en företagare, ett företag eller en förening genom en öppen ansökningsprocess. Urvalskriterierna bestod av kundperspektiv, produktifiering, servicehelhet och ekonomiska perspektiv.

– Vid valet bedömdes de sökande av flera sakkunniga utifrån olika kriterier. Snappup visade sig vara den starkaste kandidaten i ansökningen och förhandlingarna, bland annat när det gällde hyresoffert, försäljning och marknadsföring samt nätverkande, säger regionchef Henrik Jansson från Forststyrelsen.

Raseborgs slottsruiner hade 75 000 besökare 2016. Slottet är ett av flaggskeppen för turismen i regionen.

– Vi kommer att koncentrera oss på att utveckla service, upplevelser och andra produkter för slottsbesökarna. Besökarna kommer att öka med hjälp av olika evenemang. Ett viktigt arbetsredskap består av att nätverka med olika företag och samarbetspartner, även internationellt. Visionen är att göra verksamheten i slottet så livlig som möjligt och på så sätt aktivera företagen och kulturen i området, säger Thony Wickström från Snappup.

Mera information:

Regiondirektör Henrik Jansson, tel. 0400 328 759; henrik.jansson(at)metsa.fi