Kuvia Lounais-Suomen rannikkon luontomatkailukohteista, Coastal Bootcamp -hanke.

Kestävän matkailun sparraustilaisuudet #1, #2 ja #3

Coastal Bootcamp -hanke järjestää Salon, Kemiönsaaren ja Paraisten matkailualan yrittäjille kolme kestävän matkailun sparraustilaisuutta.

Kolmansissa kestävän matkailun sparrauksissa perehdymme kestävään matkailuun ja retkeilyyn kansallispuistoissa.

HUOM! #3 Kestävän matkailun sparraus Teijon kansallispuistossa 21.4.2020 ON PERUUTETTU.

Peruutetun tilaisuuden tilalla järjestetään:

#3 Kestävän matkailun sparraus: Sustainable Travel Finland- ohjelman valmennus webinaarina maanantaina 20.4.2020 klo 11–14 ja pop up -klinikoina.

Anu Nylund Mood of Finlandista on räätälöinyt STF-valmennuspäivän hankealueen yrityksille siten, että päivän päätteeksi siirtyminen Sustainable Travel Finland -online-alustalle on helppoa ja matka kohti Sustainable Travel Finland -merkkiä alkaa. Viralliseen STF-valmennukseen osallistuminen on edellytys ohjelmaan kuuluvan sertifikaatin saamiselle yritykselle. Pop up -klinikoissa käydään läpi STF-ohjelmassa etenemisen ja yritysten toiminnan kannalta olennaisia STF-materiaaleja.

Pop up -klinikoiden ajat sovitaan webinaarissa.

Lisätietoa STF-ohjelmasta Visit Finlandin sivulta.

Aiemmat tilaisuudet #1 ja #2

Toisessa kestävän matkailun sparraustilaisuudessa (#2) 28.1.2020 Kemiönsaaressa ja 24.2.2020 Paraisilla perehdyimme vastuulliseen viestintään, Sustainable Travel Finland -ohjelmaan, kestävään lähiretkeilyyn esteettömään retkeilyyn. Ohjelma ja esitykset (pdf-tiedostoina):

Ensimmäisessä tilaisuudessa (#1) perehdyimme 6.11.2019 kestävään ja vastuulliseen matkailuun sekä Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmaan (STF) ja siihen liittyviin laatujärjestelmiin. Ohjelma ja esitykset (video ja pdf-tiedostoja):

Marketta Viljasaaren esitys ”Kestävää ja vastuullista matkailua – Sustainable Travel Finland ja laatujärjestelmät” lähetettiin päivään osallistuneille sähköpostitse.

Hankkeen toteutus

Hanke on Yrityssalon hallinnoima, osatoteuttajina Metsähallitus, Kemiönsaaren kunta ja Paraisten kaupunki.

Kohderyhmänä ovat maaseudun mikro- ja pienyritykset. Hankkeen toimenpiteillä tuetaan pienten matkailualan yritysten kasvua, lisätään Salon, Kemiönsaaren, Paraisten sekä rannikolla sijaitsevien Metsähallituksen kansallispuistojen elämyspotentiaalia ja edistetään matkailualan kestävää kehitystä.

Myös matkailualan yritysten digitaalista osaamista pyritään kehittämään. Hankkeessa luodaan matkailun barometri, jonka avulla voidaan mitata toimialan volyymiä ja vaikuttavuutta. Yhteistyötä tehdään oppilaitosten kanssa eri muodoin.

Hanke on Euroopan unionin maaseuturahaston rahoittama yhteistyö- ja kehittämisprojekti.

Hankkeen kesto on 1.10.2018–30.8.2021.

BÄÄ! Lammaspaimenlomat Houtskarin lammastilalla

Coastal Bootcamp -hankkeen tuottama video (youtube.com) esittelee kestävän matkailun käytäntöä ja kehittämistä paikallisissa yrityksissä.

Lammaspaimenlomat Houtskarin lammastilalla, videon esittelykuva. Avaa videon Youtubessa.

Yhteystiedot

Koko hanke: Yrityssalo, Maija Pirvola,
maija.pirvola@yrityssalo.fi, puh. 0445157637

Metsähallitus, Rannikon Luontopalvelut:
Päivi Pälvimäki
paivi.palvimaki@metsa.fi, puh. 0206394163

Yritys-Salon tunnus
Metsähallituksen kaksikielinen värillinen logo: Metsähallitus Forststyrelsen

Päivitetty viimeksi 17.11.2020