Julkaistu 2.5.2022

Vallisaaren kesäkausi kutsuu historia- ja luontoretkille

Vesibussikauden vappupäivänä aloittanut Vallisaari Helsingn edustalla tarjoaa oivallisen kohteen historiamatkalle. Kesän 2022 uutuutena voi vanhoja ruutikellareita vuokrata yksityiskäyttöön pienimuotoisiin näyttelyihin ja esittelyihin.

Vallisaaressa voi järjestää vastuullisia tapahtumia, jotka ottavat huomioon luonnonsuojelulain, lintujen pesimäajat ja arvokkaan kulttuuriperintökohteen arvot. Tapahtumanjärjestäjien tulee myös sitoutua Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteisiin. Tapahtumien tai kokouksen oheen voi varata lyhyen johdatuksen historiaan rantakallioilla tai opastetun kierroksen tai nauttia piknik-lounaan luonnon helmassa.

Retkeilijät pääsevät tutustumaan Vallisaaren luontoon ja historiaan keväällä 10 päivittäisen vesibussivuoron turvin, ja kesäkaudella jopa 25 vuorolla. Vallisaaren vesibussiliikennettä hoitaa EW Finland Oy, jonka vesibussit ovat tuttuja helsinkiläisille muun muassa Söderskärin liikenteestä. EW Finlandilla on usean vuoden kokemus kansainvälisestä meriliikenteestä ja vahva merenkulun toimialan osaaminen globaalisti. Vesibussin kyytiin pääsee Kauppatorin Lyypekinlaiturilta

Aikataulut ja lippukauppa: portoline.net/vallisaari.  

Fatbike-pyörävuokraus käynnistyy Vallisaaressa tänä kesänä kokeiluluontoisesti. Veneilijöille on tarjolla helppokäyttöinen kausimaksu useampiin, toistuviin vierailuihin vierassatamassa.

Veneilijän kausimaksun voi lunastaa Vallisaaren verkkokaupasta: vallisaari.fi. 

Toukokuussa saareen saapuvat myös päiväkoti-ikäiset ja koululaiset oppimaan pölyttäjistä draamallisen luontopolun, Viktuuria Vikatikki ja Kimalaisen kommellus, kautta. Esityksiä on tarjolla myös perheille helatorstaina 26.5. klo 12 ja 14.

Lisätietoja esityksistä: teatteriwelho.com. 

Lisätietoja: 

Asiakaspalvelupäällikkö Petra Niskanen, Metsähallitus, Luontopalvelut, puh. 0206 394 363