Julkaistu 26.6.2023

Nuori saimaannorppa hukkui muikkuverkkoon Suur-Saimaalla

Metsähallitus sai kalastajalta tiedon muikkuverkkoon jääneestä saimaannorpasta sunnuntaina 25.6.2023. Verkkoon hukkunut norppa tipahti järveen verkkoa nostettaessa. Kyseessä oli pienen koon perusteella luultavasti kuutti tai nuori yksilö.

Norppa oli jäänyt eturäpylöiden kynsistä kiinni molemmista päistä ankkuroituun verkkoon, jonka solmuväli oli 15 millimetriä ja langan paksuus 0,15 millimetriä. Verkko oli noin 17 metrin syvyydessä ja sen korkeus oli kolme metriä ja pituus 30 metriä, jadan yhteispituus oli 120 metriä.

Asetuksen mukainen pyydys oli kalastusrajoitusalueella. Alle 22 millimetrin solmuvälin muikkuverkkojen kohdalla kalastuskielto oli voimassa 15.4–20.6. Muiden verkkojen osalta kalastuskielto jatkuu rajoitusalueella 30.6. saakka.

Kuolleista ja vahingoittuneista norpista tulee ilmoittaa Metsähallitukselle

Kalastuslain mukaisesti pyydyksen haltijan on ilmoitettava viipymättä saimaannorpan jäämisestä pyydykseen. Myös muista kuolleista ja vahingoittuneista saimaannorpista pyydetään ilmoittamaan viipymättä Metsähallitukselle puhelimitse numeroon 020 639 5000. Mikäli kuollut norppa löytyy vedestä, on varmistettava, etteivät aallot vie sitä mennessään.

Lisätietoja