Julkaistu 14.11.2022

Metsähallitus kutsuu nuoria mukaan vaikuttamaan valtion maiden käyttöön 16.11.2022

Metsähallitus järjestää tämän viikon keskiviikkona 16.11.2022 nuorille suunnatun työpajan, jossa pohditaan valtion maiden ja luonnonvarojen käyttöä Kainuussa ja Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla tulevina vuosina. Työpaja järjestetään etänä ja se on avoin kaikille nuorille. Kaiken ikäisille kansalaisille on myös avattu oma keskustelualusta luonnonvarasuunnitteluun liittyen.

Haluatko olla mukana vaikuttamassa, miten valtion omistamia maita, metsiä ja vesiä käytetään, hoidetaan ja suojellaan Kainuun, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla seuraavan viiden vuoden aikana? Onko valtion mailla riittävästi retkeilyyn tarvittavia rakenteita ja vastaavatko ne retkeilijöiden tarpeita? Miten koet puun käytön raaka-aineena eri teollisuuden aloilla? Mitä mieltä olet luonnon monimuotoisuuden tilasta? Entä tuulivoiman käytöstä? Nyt halutaan nuorten ääni kuuluviin!

Näitä ja monia muita luonnonvarojen käyttöön liittyviä kysymyksiä pohditaan Metsähallituksen järjestämässä nuorille suunnatussa työpajassa keskiviikkona 16.11.2022 kello 16.00 alkaen.

Työpaja järjestetään Teamsilla ja mukaan pääset helposti linkin kautta.

Teamsiin voi liittyä millä tahansa laitteella: tietokoneella, tabletilla tai puhelimella. Osallistujien mielipiteet kerätään Mentimeter-kyselytyökalun avulla. Työpajan kesto on noin kaksi tuntia.

Työpaja on tärkeä osa meneillään olevaa luonnonvarasuunnitteluprojektia. Luonnonvarasuunnittelu on pitkän aikavälin strategista suunnittelua. Nyt laadittava suunnitelma mitoittaa ja ohjaa Metsähallitusta alueen luonnonvarojen hoidossa ja käytössä. Suunnitelman avulla varmistetaan toiminnan taloudellinen, ekologinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys. Laajasti osallistava ja myös nuorten mielipiteet huomioiva suunnitteluprosessi on kansainvälisestikin ainutlaatuinen.

Voit tutustua projektiin jo ennakolta sen verkkosivulla.  

Oma keskustelualusta avattu kaikille

Nuorille suunnatun työpajan lisäksi kaikilla on mahdollisuus esittää kantansa Kainuun, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan luonnonvarasuunnitteluun. Kansalaiset kutsutaan mukaan vastaamaan kysymyksiin, keskustelemaan ja kommentoimaan muun muassa luonnon monimuotoisuuden, biotalouden, ilmastonmuutoksen sekä virkistyksen ja matkailun teemoja digitaalisella alustalla.

Osallistumaan pääsee luonnonvarasuunnitteluprojektin verkkosivulta avautuvan linkin kautta. Osallistuminen vaatii kirjautumisen keskustelualustalle. Kansalaiskysely on avoinna vuoden 2022 loppuun saakka.

Sinun mielipiteelläsi on merkitystä, tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Pasi Korhonen, Metsähallitus: pasi.korhonen@metsa.fi, 040 158 9412
Aluejohtaja Pirkko Siikamäki,  Metsähallitus Luontopalvelut: pirkko.siikamaki@metsa.fi, 040 827 5457