Julkaistu 12.6.2023

Kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkki Vallisaarelle

Vallisaari on saanut kestävän matkailun Sustainable Travel Finland -merkin. Kestävyyden edistäminen on Helsingin kaupungin ja Metsähallituksen matkailun kehittämisen keskiössä, ja  Vallisaari on saanut merkin ensimmäisenä Metsähallituksessa.

Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkki kertoo, että kohde täyttää kestävän matkailun kriteerit taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden näkökulmista. Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -merkin saaneet yritykset ja alueet saavat käyttöönsä jatkuvan kehittämisen mallin matkailuun.

Sustainable Travel Finland-ohjelma on yksi tärkeä osa luontomatkailun kestävyyden ja sen osaamisen varmistamista Metsähallituksen kohteilla. Merkkiä haetaan ensimmäisessä vaiheessa kansallispuistoille ja muutamalle muulle kohteelle. Sustainable Travel Finland -merkki edistää kestävää matkailua Suomessa, ja sillä viestitään kansainvälisille matkailijoille kestävästä toiminnasta.

– Helsingin kaupungilla on tavoitteena olla maailman kestävin matkakohde. Tämä tarkoittaa, että eri toimijoiden, niin valtion, kaupungin kuin yritystenkin, tulee sitoutua kestävän matkailun toimintamalleihin. Sustainable Travel Finland -ohjelma on tärkein tätä tavoitetta tukeva työkalu. Vuodesta 2025 eteen päin kaupunki tekee matkailuyhteistyötä vain sellaisten toimijoiden kanssa, joilla on STF-merkki tai vastaava, kertoo Helsingin kaupungin matkailun erityissuunnittelija Jukka Punamäki.

Metsähallituksen hoitama ja hallinnoima Vallisaari on merkittävä helsinkiläisten lähivirkistyskohde. Myös kulttuurimatkailijoita kotimaasta ja ulkomailta odotetaan tutustumaan suomalaiseen monimuotoiseen saaristoluontoon, historiaan ja Helsinki Biennaaliin tänä kesänä.

Biennaalin ohella kohokohtia etenkin lapsiperheille ovat uusi lepakkoluontopolku, Teatteri Welhon lastenteatteriesitykset sekä laiduntavat lampaat luonnonhoitotöissä. Lepakkoluontopolku on perheiden koettavissa Aleksanterinkierroksen varrella ja se tarjoaa kattavan ja elämyksellisen tietopaketin saaren lepakoista lapsille.

Lisätietoja:

Metsähallitus, Luontopalvelut: virkistyskäyttöpäällikkö Joel Heino,  puh. 040 621 0673, joel.heino@metsa.fi

Visit Finland: Kestävä matkailu: Sustainable Travel Finland (www.visitfinland.fi)