Julkaistu 15.9.2021

Björkö-Panike-vaellusreitin kehittäminen Merenkurkussa sai hyvän vastaanoton

Mustasaaressa Björkön ja Paniken välillä sijaitsevaa vaellusreittiä kehitetään tulevina vuosina. Heinä-elokuun aikana sidosryhmät ja kävijät antoivat palautetta ja toiveita reitin alustaviin suunnitelmiin avoimella kyselylomakkeella. Metsähallituksen kyselyyn kertyi 125 vastausta.

– Hienoa, että kyselyyn tuli näin paljon vastauksia. Haluamme kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita. Kävijöiden kokemuksien ja toiveiden kartoituksella saimme hyviä eväitä myös tulevaa työpajaa varten, kertoo projektin päällikkö Jonna Hagström Metsähallituksesta. Pidempi vaellusreitti on ollut alueen kävijöiden toiveissa pitkään ja tyytyväisyys projektin alkamiseen näkyi myös kyselyn vastauksissa.

– Yleinen mielipide projektin suunnitelmaa kohtaan oli positiivinen, 84 prosenttia vastaajista piti suunnitelmaa hyvänä.

Björkön ja Paniken reittien yhdistäminen ja helpompi vedenylitys saivat positiivisen vastaanoton kyselyssä. Vedenylityksen toteutuksen osalta sekä siltaa ja lossia kuin muitakin ylitysvaihtoehtoja selvitetään edelleen. Kyselyyn vastanneita mietityttivät reitin yöpymismahdollisuudet sekä kuljetukset reitin varrelle. Monet toivoivat alueelle myös rengasreittiä. Lisäksi toiveiden pohjalta reitin suunnitelmiin otetaan työn alle myös parannukset melonnan näkökulmasta, kuten laiturituet tai kiinnikkeet.

Puro virtaa kivien välissä merenlahteen. Taustalla matala saari.
Björkö. Kuva: Jonna Hagström.

Metsähallitus ryhtyy yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa työstämään suunnitelmaa myöhemmin syksyllä työpajassa. Tilaisuudessa on tarkoitus myös käsitellä esteettömän reitinosan sijoitusta.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Jonna Hagström, Metsähallitus, Luontopalvelut: jonna.hagstrom@metsa.fi, puh. 040 646 9554