Julkaistu 3.5.2019

Yrittäjät laajentavat matkailupalveluaan Kolilla

Kolin Ryynäsestä tuttu yrittäjäpariskunta Darja ja Jean-François Flogny ovat ostaneet Katariina ja Mika Okkoselta Koli Activ Oy:n ja Safaritalo Lomis Oy:n. Safaritalo Lomis Oy:n uudessa omistajaporukassa on mukana myös eräopas Jérémie Barral.

Koli Activ Oy järjestää ohjelmapalveluja Kolin kansallispuistossa ja pyörittää Kolin satamaravintola Alamajaa. Safaritalo Lomis Oy vastaa Pizzeria Lomiksen toiminnasta ja Loma-Kolin alueen ohjelmapalveluista.

Koli Activ Oy:n aikaisemmin omistaneet Okkoset kertovat haaveilleensa elämänmuutoksesta.

– Yrityksen myyntipäätös syntyi jo jonkin aikaa sitten. Darja ja Fransu mahdollistivat, että liiketoiminta jatkuu laadukkaana ja yritys kehittyy myös tulevaisuudessa, Okkoset kertovat.

Kolin sataman ravintola Alamajan imagoa kehitetään ja siitä luodaan paikalliseen kalaan ja kalastuskulttuuriin keskittyvä à la carte -ravintola, toki liha- ja kasvisruoan ystäviä unohtamatta. Tulevaisuudessa sataman ravintolasta saa laadukasta buffetlounasta ja tarkoin räätälöityjä à la carte -annoksia. Myös Alamajan juomalistaa täydennetään paikallisilla Kolin Panimon viineillä, siidereillä ja oluella.

– Kolin Activ Oy:n omistamaa kotaa kehitetään säännöllisesti palvelevaksi eräravintolaksi. Eräravintolassa asiakas saa ulkoilupäivän päätteeksi nauttia sesongin mukaisista raaka-aineista valmistetusta ateriasta, jonka valmistamiseen avotulen äärellä voi halutessaan osallistua myös itse, Darja Flogny suunnittelee.

Loma-Kolin alueella sijaitsevan Pizzeria Lomiksen toimintaa kehitetään ympärivuotisempaan suuntaan. Tulevaisuudessa Loma-Kolilla saa ruokapalveluita talvisesongin lisäksi myös kesällä huippusesongin aikaan, kun Loma-Kolin majoituskapasiteetti on täynnä. Ruokalistalle otetaan pizzan lisäksi grilliannoksia ja haettavat anniskeluluvat avaavat hyvät mahdollisuudet Loma-Kolin alueen kehittämiseen tapahtumille ja ulkoilmajuhlille.

Koli Activ Oy:n ohjelmapalveluissa tuodaan entistä enemmän esille pohjoiskarjalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Oma majoitustoiminta ja monipuoliset ravintolapalvelut tuovat lisämahdollisuuksia ohjelmapalvelujen kehittämiseen ja tarjonnan optimointiin.

– Henkilökuntamme on kielitaitoista ja tunnemme erityisesti ranskalaiset ja venäläiset asiakkaat. Kolin runsasluminen talvi, tykkylumiset metsät ja hiljaisuus ovat suurkaupunkien asukkaille eksotiikkaa. Ja haluammekin kehittää erityisesti talvimatkailua kansainvälisille asiakkaille, korostaa Jean-François Flogny.

Metsähallitus omistaa sekä Kolin satamaravintola Alamajan että Kolin Ryynäsen kiinteistöt.

– Haluan kiittää Katariina ja Mika Okkosta ansiokkaasta työstä Kolin matkailun kehittämisessä ja kiitän myös hyvästä yhteistyöstä vuosien varrella. Toivon uusille yrittäjille onnea ja menestystä, sanoo puistonjohtaja Matti Hovi Metsähallituksesta.

Lisätietoja:
Darja Flogny, Niemisbygård Oy puh. 040 538 4793
Mika Okkonen puh. 0400 857 557
Matti Hovi, puistonjohtaja, Metsähallitus,Luontopalvelut, puh. 0206 396 811