Julkaistu 12.8.2020

Virroilla palkanmaksusta huomauttaneet ulkomaiset metsurit eivät työskennelleet Metsähallitukselle

Metsähallitus on selvittänyt Ylen 7.8. uutisoimaa, Virroilla työskennelleiden ulkomaisten metsureiden palkanmaksua koskevaa asiaa (”Ulkomaiset metsurit valittivat, että heille ei maksettu palkkaa – Metsähallitus: virolainen yritys on tarkkailun alla”). Metsähallituksen oma selvitys oli käynnissä jo Ylen uutisoinnin aikana. Metsähallitus on ollut yhteydessä eri tahoihin ja nyt on saatu varmistettua, että uutisessa mainitut metsurit eivät olleet työskennelleet Metsähallituksen sopimusyrittäjän palveluksessa, eivät myöskään Metsähallituksen työmaalla.

”Olemme tällä viikolla käyneet toteamassa sopimusyrittäjämme työmaalla työskentelevien henkilöiden henkilöllisyyden. Työmaalla oli yksi henkilö, jonka tiedot meille on toimitettu aikaisemmin. Kyseisellä sopimusyrittäjällä ei ole aliurakoitsijoita, eikä Metsähallituksella ole moitittavaa sopimusyrittäjän toiminnassa”, metsänhoitojohtaja Heikki Savolainen toteaa.

Metsähallitus on vastuullinen urakanantaja, joka hankkii kaikki puunkorjuutyöt ja puutavaran kuljetuksen sekä merkittävän osan metsänhoito- ja metsänparannustöistä palveluina alan yrittäjiltä. Urakointipalvelut kilpailutetaan hankintalainsäädännön mukaisilla menetelmillä.

Lainsäädännön ohella Metsähallitus noudattaa tarkasti määriteltyjä vastuullisia ja eettisiä toimintaperiaatteita.

”Vastaavaa sitoutumista eettiseen ja vastuulliseen toimintatapaan edellytetään myös kaikilta palvelutoimittajilta”, Heikki Savolainen vakuuttaa.

Lisätietoja:
Metsähallitus Metsätalous Oy, metsänhoitojohtaja Heikki Savolainen, p. 0206395010, heikki.savolainen@metsa.fi