Julkaistu 3.6.2022

Viisi vuotta kansallispuistona – Hossassa juhlitaan ulkoilun ja retkeilyn merkeissä

Tänä vuonna tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun Kainuun ja Koillismaan alueella sijaitseva Hossa sai kansallispuistostatuksen. Merkkipäivää juhlistetaan sunnuntaina 12.6. rennon ulkoilmatapahtuman merkeissä. Suomen toisiksi nuorin kansallispuisto tunnetaan erityisesti muinaisista kalliomaalauksistaan ja esteettömistä retkeilyrakenteistaan.

Hossan synttärit tarjoavat mukavaa ohjelmaa ja tekemistä koko päiväksi. Sunnuntaina 12.6. järjestettävä tapahtuma alkaa kello 11, jolloin pidetään metsämessu Huosilammen rannalla. Hossan luontoon pääsee tutustumaan opastetulla retkellä kello 13 alkaen, ja Hepokönkään Höppänä viihdyttää kaiken ikäisiä Huosilammen rannalla kello 15.

Päivän aikana pääsee lisäksi testaamaan erilaisia retkeilyvälineitä, kuten esteettömiä apuvälineitä, fatbikeja, SUP-lautoja, kajakkeja ja kanootteja. Välinetestausta järjestävät alueen yritykset ja matkailutoimijat sekä Luonto Kaikille Kainuu -hanke. Juhlapäivänä voi myös kokeilla kalastusta edulliseen perhehintaan. Syntymäpäivään kuuluu tietenkin myös herkuttelu. Hossan luontokeskuksessa voi nauttia kahvia ja täytekakkua ja Huosilammen laavulla on tarjolla mehua ja makkaraa

Koko ohjelma löytyy osoitteesta Facebook.com/Hossankansallispuisto. 

Suomussalmen kunta järjestää maksullisen bussikuljetuksen Suomussalmelta Hossaan ja takaisin. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Suomussalmen Matkailutoimistosta, puh. 044 777 3250 tai visit@suomussalmi.fi.

– Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan juhlimaan Hossaa ja nauttimaan luonnosta ja ulkoilusta. Tapahtuma toimii hyvin jatkoina Sallan kansallispuiston avajaisille, joita vietetään edellisenä päivänä, vinkkaa suunnittelija Sirke Seppänen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Hossa on ollut suosittu retkikohde jo pitkään, mutta kansallispuistoksi nimeäminen on tuonut alueelle uutta nostetta. Vuotuiset kävijämäärät ovat nousseet reilusti ja kansallispuisto houkuttelee uusia kävijäryhmiä myös valtakunnallisesti. Alueelle on tullut uusia matkailuyrittäjiä ja majoitustarjontaa.

– Itse kansallispuistoa ja sen tarjontaa kehitetään koko ajan. Erityisesti on panostettu alueen saavutettavuuteen ja esteettömyyteen. Tavoitteena on, että yhä useampi pääsisi nauttimaan Hossan luonnosta monipuolisten aktiviteettien parissa ympäri vuoden, Seppänen summaa.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Metsähallituksen Luontopalvelut ja alueen matkailutoimijat.

Lisätietoja:

Suunnittelija Sirke Seppänen, Metsähallitus, Luontopalvelut: sirke.seppanen@metsa.fi, 040 512 6030