Julkaistu 30.7.2018

Vielä kerran ehtii nuolaista – sitten Linnanvirta Food Festival tipahtaakin jo lautaselle

Linnanvirta-puistojuhla kuopii jo lähtökuopissaan. Kajaanilaistapahtuman sydämessä on viime vuonna lanseerattu Linnanvirta Food Festival. Elokuun iltojen juhlavieraille tarjoillaan pieniä, juuri Linnavirtaan valmistettuja ruoka-annoksia ja palanpainiketta musiikin kera.

Linnanvirta Food Festivat. Kuva: Sini Salmirinne

Linnanvirta Food Festival kattaa jälleen pöytänsä 17. ja 18. elokuuta. Viime vuoden Linnanvirrassa lanseerattu ja huiman suosion saavuttanut Food Festival toteutetaan tänä vuonna kymmenen paikallisen toimijan voimin. Mukana ovat: Bistro Casa Bianca, Minimeijeri, Little Italy, Kivikylän kuumat herkut, Vuokatin Viini, Haapala bnb, Makimoilleen ny, Kaesa & Pekkis, Huuskolan jäätelö.

– Ajatuksenahan tässä on juurikin yhteinen ponnistaminen ja me teemme sitä nyt suuren kuvan lisäksi Kaesan kotileipomon kanssa. Syötävät tulevat Kuhmosta ja me keitämme kahvit ja tuomme muut tykötarpeet, yhdessä höyryämme sitten paikan päällä, kertoo tulipalon kärsineen Pekka Heikkisen leipomon yrittäjä Kaisa Marin yhteistyöstä kuhmolaisleipomon kanssa.

Viime vuotisen tapahtuman nähnyt vuokattilaisen Haapala bnb:n yrittäjä Kaisa Tyler ei epäröinyt lähteä itse mukaan tänä vuonna.

– Kiva tapahtuma ja ruokayrittäjille mahdollisuus tuoda esille omaa osaamista, mikä meidän tapauksessa on suomalaista ruokaa modernilla twistillä. Haapala tarjoaa festareilla hirvismörrebrödejä, perunarieskahodareita ja korvapuustivohveleita, Kaisa Tyler kertoo.

Food Festivalin konsepti on sama kuin vuosi sitten. Yritykset tarjoilevat pieniä, edullisia (4-6 euron) ruoka-annoksia ja palanpainiketta. Linnanvirran musiikkitarjonta kantaa jokirannassa sijaitsevalle ruokailualueelle ja perjantai-iltana festareille tuovat tahia DJ-duo Vellikulho & Pilikullinen.

Lista-annosten lisäksi on mahdollista kasvattaa makumatkaa hankkimalla ennakkomyynnissä oleva ruokapassi, jolla voi lunastaa ruokakojuista erityisen passiannoksen.

– Meidän ruokapassinannoksena on mustikkapullalta maistuva pavlova, Haapala bnb:n Kaisa Tyler paljastaa.
Ruokapasseja on rajoitetusti ja ne myydään ennakkomyyntinä. Passeja myyvät elokuun kaksi ensimmäistä viikkoa (25 euroa, maksu käteisellä): Anorak, Bistro Casa Bianca, Kainuun Sanomat, Kaisanet, Poropetteri oy, Rosso ja Sulo.

Linnanvirta Food Festival jokipuistossa 17.-18.8. – pe klo 18-22, la klo 12-21 – jatkoaika säävarauksella.

Lisätietoja: