Julkaistu 4.6.2021

Vapapäivänä kaikki alaikäiset pääsevät ilmaiseksi kalaan 35 kohteelle

Hyviä uutisia: koululaisten kesäloma voidaan jälleen avata kalastaen. Kalastustapahtuma Vapapäivä järjestetään pitkästä aikaa oikealla paikallaan. Vapapäivä on ilmainen kalastustapahtuma kaikille alle 18-vuotiaille. Tapahtuma järjestetään eri puolilla Suomea kesäloman ensimmäisenä lauantaina 12.6.2021.  

Näillä näkymin vain Evon tapahtuma muutetaan rajoitusten vuoksi siten, että lapset voivat kalastaa omaan tahtiin. Jos Vapapäivän muihin ohjattuihin tapahtumiin tulee vielä rajoituksia, niistä tiedotetaan Eräluvat.fi– ja Fisuun.fi-sivustoilla. Tapahtuman järjestävät Metsähallitus ja Suomen Vapaa-ajankalastajat. 

Kesäkuun alun ohjeiden mukaan Vapapäivä voidaan järjestää turvallisesti ja ohjatusti 11 kohteella. 24 kohteella alaikäiset voivat kalastaa ilmaiseksi omaan tahtiin. 

Ohjatut Vapapäivä-tapahtumat järjestetään seuraavilla paikkakunnilla: 
Rovaniemi (Vikaköngäs), 
Sodankylä (Ahvenlampi), 
Kuhmo (Syväjärvi), 
Vaala (Manamansalo), 
Sievi (Maasydänjärvi), 
Kivijärvi (Heikinlampi), 
Nurmes (Peurajärvi), 
Lieksa (Änäkäinen), 
Mikkeli (Mikkelin Valkea), 
Ikaalinen (Teerilampi) ja 
Salo (Matildanjärvi). 

Nämä kohteet ovat auki kello 10–15. Paikalla olevat ohjaajat antavat lapsille ja nuorille rintamerkin, joka toimii kalastuslupana. Nopeimmat saavat myös Vapapäivä-uistimen, joka on teetetty tapahtumaa varten.

Evon Niemisjärvien ohjattu tapahtuma Hämeenlinnassa joudutaan siis perumaan koronarajoitusten vuoksi. Alaikäiset voivat kuitenkin kalastaa omaan tahtiin myös Evon Niemisjärvillä lauantaina 12.6. kello 10–15, kunhan ilmoittavat nimensä etukäteen osoitteeseen vapapaiva@metsa.fi. Niemisjärvien rauhoitus on voimassa 10.6. alkaen. Aikuiset voivat alkaa hankkia kalastuslupia kohteeseen jälleen lauantaina 12.6. kello 15. 

Lisäksi Vapapäivänä voi kalastaa 23 muulla omatoimisella kohteella eri puolilla Suomea. Näillä kohteilla alle 18-vuotiaat saavat kalastaa ilmaiseksi koko päivän ja myös alaikäisen mukana tuleva huoltaja voi kalastaa ilmaiseksi, kunhan muistaa suorittaa kalastonhoitomaksun (18–64-vuotiaat) ja ilmoittaa etukäteen lapsen nimen, huoltajan nimen ja kalastettavan kohteen nimen osoitteeseen vapapaiva@metsa.fi. Huoltajan oikeus kalastaa ilmaiseksi lapsen kanssa ei siis koske Evon Niemisjärviä. 

Kaikki omatoimiset kohteet voi tarkistaa osoitteesta Eräluvat.fi/vapapäivä.  

Vapapäivällä oma nimikkouistin 

Vapapäivän ohjatuilla kohteilla on jaossa uistin, jota ei voi ostaa kaupasta. Kuusamon Uistimen Vapapäivä-viehe on vain Vapapäivään osallistuvia varten tehty harvinaisuus. 

Uistinta on jaossa 11 ohjatulla kohteella ja sitä riittää ainakin ensimmäiseksi paikalle saapuville. 

Katso video Vapapäivä-vieheen valmistuksesta! (youtube.com)

Lue lisää ja seuraa tapahtumaa

Lisätietoja antavat

Viestintäpäällikkö Aku Ahlholm, Metsähallitus, Eräpalvelut; puh.040 481 4890, etunimi.sukunimi@metsa.fi 

Ylitarkastaja Mika Laakkonen, Metsähallitus, Eräpalvelut; puh. 040 589 7559, etunimi.sukunimi@metsa.fi 

Kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, Suomen Vapaa-ajankalastajat; puh. 0400 946 968, etunimi.sukunimi@vapaa-ajankalastaja.fi