Julkaistu 31.5.2019

Vapapäivä: Lasten kalastuspäivää seurataan suorana somessa

Kaikkien alaikäisten ilmainen kalastustapahtuma Vapapäivä täyttää 10 vuotta. Sen kunniaksi päivää voi seurata lauantaina 8. kesäkuuta suorana lähetyksenä Facebookissa Kalastajan Kanavan sivulla.

Vapapäivä-live näkyy 8.6.2019 kello 10:30 alkaen Parkanosta, Salosta, Mikkelistä, Sievistä, Rovaniemeltä ja Kajaanista: facebook.com/kalastajankanava

Vapapäivän muut opastetut kohteet ovat Sodankylän Ahvenlampi, Kuhmon Syväjärvi, Vaalan Manamansalo, Lieksan Änäkäinen, Nurmeksen Peurajärvi, Ikaalisten Teerilampi, Hämeenlinnan Niemisjärvet (Evo). Lisäksi kalalle pääsee huoltajan kanssa useille kohteilla, joissa ei ole ohjaajia paikalla.

Vapapäivä on kesälomalahja koululaisille Metsähallitukselta ja Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestöltä. Tapahtuman suosio on kasvanut koko kymmenvuotisen historian ajan. Viime vuonna kohteilla nähtiin jo 1200 alaikäistä kalastajaa.

”Moni lapsi saa Vapapäivänä ensimmäisen kalansa. Se on aina yhtä hieno hetki lapselle, koko perheelle ja meille järjestäjille. Siitä voi alkaa elinikäinen kiinnostus luontoon ja kalavesien ääreen”, viestintäpäällikkö Aku Ahlholm Metsähallituksesta sanoo.

Vapapäivä on kesäloman ensimmäisenä lauantaina, jolloin avataan 37 erikoiskohdetta kaikille alaikäisille. Kalastuksenohjaajat ovat paikalla 13 kohteella.

Kohteissa, joissa ohjaajat ovat paikalla, voi kalastaa kello 10—15. Ohjaajat antavat kalastajille rintamerkin, joka toimii päivän lupana. Nopeimmat saavat Kuusamon Uistimen lahjoittaman vieheen, Vapapäivä-Räsäsen.

Niillä kohteilla, joilla ei ole ohjaajia, alaikäiset voivat kalastaa koko lauantain 8.6. ilmaiseksi. Näillä kohteilla myös mukana seuraava huoltaja voi kalastaa maksutta. Kohteille ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostitse vapapaiva(at)metsa.fi.

Lisätietoja:

  • Kaikki Vapapäivä-kohteet löytyvät Metsähallituksen Eräluvat-sivuilta: Eräluvat.fi/vapapäivä.
  • Facebook: @vapapaiva (tunnelmat), @kalastajankanava (suora)
  • Instagram: @vapapaiva
  • Viestintäpäällikkö Aku Ahlholm 040 4814890, Metsähallitus, aku.ahlholm (at) metsa.fi
  • Kalatalousasiantuntija Petter Nissén, 0500 440 923, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, petter.nissen (at) vapaa-ajankalastaja.fi
  • Kalatalousasiantuntija Janne Rautanen, 0400 946 968, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, janne.rautanen (at) vapaa-ajankalastaja.fi
  • Vapapäivä-live: Jyri Kuusisalo, 0500 415779, Kalastajan Kanava