Julkaistu 22.12.2020

Valot syttyvät Juutuan rannalle Inariin

Inarin kunta ja Metsähallituksen Luontopalvelut tekivät yhdessä jatkon suositulle Juutuanpolulle Inarin kylällä. Joen eteläpuolen suosittu ympärivuotinen Juutuanpolku täydentyi joen pohjoispuolen osuudella. Kokonaisuus valmistui sopivasti jouluksi ja mahdollistaa nyt pidemmät kinkunsulatuslenkit ja Juutuajoen kuohujen ihailut. Polku on valaistu molemmin puolin jokea. 

Inarin kunta vastaa polun talvikunnossapidosta. Myös Kortejärventie ja tien päässä oleva pysäköintialue pidetään auki läpi talven. Polku viimeistellään täysin valmiiksi alkukesällä 2021. 

Juutuanpolku on Inarin kirkonkylän suosituin lähiretkikohde. Joen ylittävälle Jäniskosken sillalle tehdään sitä pitkin vuosittain noin. 30 000 käyntiä. Nyt Jäniskoskelta pääsee jatkamaan matkaa uutta polkua ja Juutuanpolun voi kulkea ympyräreittinä. 

Reitin rakentamisen rahoittivat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto, Inarin kunta ja Metsähallituksen Luontopalvelut. Polun urakoitsijana toimi Napapiirin kuljetus oy ja valaistuksen sähkötyöt teki Juurtelan sähkö.

Lisätietoja

Puistomestari Markku Välitalo, puh. 0400 214 068

Juutuan polku Luontoon.fi:ssä

Talvinen metsä, jossa keskellä kulkee valaistu polku.
Juutuanpolku. Kuva: Markku Välitalo.