Julkaistu 28.1.2019

Uudistunut Suomen luontokeskus Haltia kutsuu Talviluonnonpäivään, näyttelyihin ja ravintolaan

Suomen parhaat luontokuvaajat ovat parin vuoden ajan rämpineet soilla ja lumessa, seisoneet räntä- ja kaatosateessa sekä taistelleet hellettä ja janoa vastaan. Tuloksena on syntynyt ainutlaatuisia otoksia karhuperheestä, kurjista soitimella, koskenlaskusta keskellä Helsinkiä, porojen paimennuksesta talvitunturissa, harmaahylkeiden päivälevosta ja villiuinnista Järvi-Suomessa. Kaikki nämä ovat nähtävillä Suomen luontokeskus Haltian 18 metrin panoraamaseinällä ja todellisessa mittakaavassa.

Kuvaajina ovat mm. Hannu Hautala, Petteri Törmänen, Juha ”Norppa” Taskinen, Antti Leinonen ja Seppo Keränen.

Upeita luontovideoita, uudistunut ravintola ja uusi galleria

– Huikea kokonaisuus on nyt katsojien nähtävänä. Luontopanoraamoja on aiemmin ollut esillä 15 erilaista, nyt lähes 60. Suomen luonnon viisi vuodenaikaa: kaamos, alkukevät, kevät, kesä ja syksy ovat kaikkien aistittavina, iloitsee näyttelypäällikkö Petri Ryöppy Haltiasta.

Monenlaista makua löytyy myös uudistuneessa Ravintola Haltiassa, jota luotsaa nyt Delicatessen Ravintolapalvelut. Haltian yläkerrassa on tarjolla lounasta ja kahvilatuotteita.

– Tarjolla on elämyksiä ja selkeitä makuja, vastuullisesti tuotettua ruokaa luomuraaka-aineista. Tiedämme mistä raaka-aineet ovat peräisin ja esimerkiksi valikoimiin tulevat jäätelöt on tehty alkuperäiskarjan maidosta. Valittavana on myös vegaanisia vaihtoehtoja, kertoo keittiömestari Ilari Paananen. Myöhemmin valikoimissa on mm. eväspaketteja retkeilijöille ja ravintola kehittää muutoinkin tuotevalikoimaansa asiakkaiden toiveiden mukaan.

Haltian suuressa talvitapahtumassa 2.2. on teemana valokuvaus

Talven päätapahtuma on Talviluonnonpäivä, jossa perehdytään valokuvaamiseen talvisessa luonnossa ja saadaan vinkkejä oman kuvaamisen kehittämiseen. Talviluonnonpäivää vietetään lauantaina 2.2.2019. Ohjelmassa on ammattivalokuvaajien luentoja ja työpajoja, taiteilijatapaamisia, opastuksia, hiihtoa, pulkkamäki, konsertti, valokuvahaaste ja paljon muuta.

Tapahtuma on maksuton, mutta osa ohjelmasta on luontonäyttelyissä.

Veden elämää uudessa galleriassa

Haltiassa avataan myös uusi Galleria Haltia, jossa on esillä luontoaiheisia teoksia vanhan tutun Porrasgallerian ohella. Ensimmäisenä avautuu 2. helmikuuta Veden äärellä -näyttely: valokuvat kertovat vesiin liittyvästä luonnosta, jonka tulevaisuus on vaakalaudalla.

Oletko jo nähnyt Jälki-näyttelyn?

Marraskuussa 2018 avattu Haltian historian ensimmäinen voimakkaasti kantaaottava näyttely on nimeltään Jälki. Näyttely tuo esiin ihmisen luontoon jättämää jälkeä pohjoismaisten valokuvaajien kuvien ja henkilökohtaisten tarinoiden kautta. Noin sata kaunista ja vahvaa kuvaa koskettavat katsojaansa.

Näyttely on tehty yhteistyössä BioFoto Finland -yhdistyksen ja ympäristötutkija Panu Pihkalan kanssa. Näyttelyn kuvia on otettu ympäri maailman. Näyttely on suunniteltu ja rakennettu Suomen luontokeskus Haltiassa. Se on koettavissa Haltiassa 12.5. saakka, jonka jälkeen näyttely lähtee kansainväliselle kiertueelle.

Lisätietoa:
Näyttelypäällikkö Petri Ryöppy, puh. 040 7531 515, petri.ryoppy(at)metsa.fi