Julkaistu 19.9.2023

Taimikonhoitoyrittäjille tarjolla työkohteita, uusia yrittäjiä mahtuisi alalle

Metsähallitus ostaa kaikki puunkorjuutyöt ja puutavaran kuljetuksen sekä merkittävän osan metsänhoito- ja metsänparannustöistään palveluina alan yrittäjiltä. Etelä-Suomen alueella on erityisesti Pohjois-Karjalassa tarvetta taimikonhoitoyrittäjille. Kysyntää on ollut enemmän kuin tekijöitä ja osin tästä syystä on valtionkin metsiin kertynyt varhaisperkausrästejä, jotka pyritään aktiivisesti hoitamaan kuntoon.

Taimikko Etelä_Suomessa.

– Taimikonhoitotöiden palveluntoimittajista on jo pulaa. Näkisinkin mielelläni paikallisia yrittäjiä metsänhoitotöissä valtion monikäyttömetsissä. Mutta miten saataisiin aktivoitua uusia tekijöitä ja osaajia? Metsäpalveluyrittäjyys on mahdollisuus, joka ei vaadi kovin suuria investointeja: toiminimen tai yrityksen perustamisen, auton, työvälineet ja turvavarusteet, pohtii metsänhoidon operaatioasiantuntija Janne Taskinen Metsähallituksesta.

Metsähallitus Metsätalous Oy:n resurssitiimi vastaa kilpailutuksista, jotka julkaistaan muun muassa Tarjouspalvelut.fi -sivuilla. Tarjouspalvelun kautta tarjoukset jätetään sähköisesti.

– Metsäpalveluyrittäjät hankkivat työkohteita valtion maille osallistumalla tarjouskilpailuihin. Nyt syksyllä on kilpailutukseen avautunut noin kaksi vuotta viivästyneitä varhaisperkauksia Etelä-Suomessa. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon suunnalta kohdelistalla ovat mukana Juuka, Rautavaara, Nurmes, Valtimo, Kaavi, Lapinlahti, Sonkajärvi ja Vieremä, kertoo hankinnan erityisasiantuntija Pekka Häkkinen Metsähallituksesta.

Varhaisperkauksissa kilpailutus päättyy 9.10.2023 ja sopimukset alkavat toukokuussa 2024. Lisäksi lokakuun aikana pyydämme tarjouksia eri kokoisiin sopimuksiin koko Etelä-Suomen alueella.

Lisätietoja:
Metsähallitus Metsätalous Oy
Janne Taskinen, metsänhoidon operaatioasiantuntija, p. 040 198 1681
Tanja Oksala, metsänhoitopäällikkö, p. 040 840 6009
Pekka Häkkinen, hankinnan erityisasiantuntija, p. 0400 379 225