Julkaistu 18.4.2019

Syötteen luontokeskukseen haetaan yrittäjää

Metsähallitus hakee Pudasjärvelle, Syötteen luontokeskukseen yrittäjää yhteistyökumppaniksi. Tavoitteena on uudistaa talon toimintaa ja palveluita vastaamaan yhä paremmin Syötteen kansallispuiston ja koko matkailualueen asiakkaiden tarpeisiin.

Syötteen matkailualuetta kehitetään voimakkaasti. Metsähallitus on kunnostanut ja tuotteistanut viime vuosina Syötteen kansallispuiston retkeilyreittejä. Eniten suosiotaan kasvattavat kansallispuiston alueet, jotka sijaitsevat lähellä Syötteen matkailukeskusta. Tulevana kesänä valmistuu Teerivaaran ympärivuotinen retkeilyreitti, jonne pääsee suoraan luontokeskukselta.

Syötteen luontokeskus sijaitsee kansallispuiston portilla, josta on helppo suunnata retkille vaarametsien reiteille. Metsähallituksen luontopalvelut on viimeisen kolmen vuoden ajan vastannut koko talon toiminnoista, mutta nyt luontokeskukseen haetaan yhteistyöyrittäjää.

Tällä hetkellä luontokeskus pitää sisällään kahvila-ravintolan, auditorion ja näyttelytilan. Lisäksi retkeilijät saavat luontokeskuksesta opastusta ja infoa ja retkeilyvälineitä vuokralle. Tilat sopivat jo nyt monenlaiseen käyttöön, mutta niitä voidaan tarkastella myös yrittäjän tarpeiden näkökulmasta.

Metsähallitus tekee yrittäjän kanssa palvelu- ja vuokrasopimukset. Yrittäjältä ostetaan siivousta ja asiakaspalvelua noin 500 tunnilla vuodessa. Luontokeskuksen yrittäjyydestä kiinnostuneet voivat tutustua ehtoihin ja jättää tarjouksensa 7.5. mennessä.

Tarjoukset jätetään Tarjouspalvelut.fi-palvelun kautta.

Lisätietoja:
Asiakaspalvelupäällikkö Irja Leppänen, Metsähallituksen Luontopalvelut, puh. 040 687 6625, irja.leppanen (at) metsa.fi