Julkaistu 24.5.2019

Suositulla Kuhmon Syväjärvellä pitkokset kuntoon ja lomatontteja kaupan

Kuhmon kaupunki ja Metsähallitus kunnostavat yhdessä Syväjärven retkeilyrakenteita. Kuhmon taajaman läheisyydessä sijaitseva Syväjärvi on suosittu virkistyskohde, jossa käydään patikoimassa, kalastamassa ja evästelemässä tulilla. Järveä kiertävän reitin pitkokset kaipaavat kuitenkin uusimista ja tähän työhön ryhdytään tänä kesänä.
Kuhmolaisille tärkeällä Syväjärven lähiretkikohteellä kesäkausi käynnistyy 1.6., kun 4H-yhdistys avaa kesäkahvilan ovet. Retkeilijöiden lisäksi alueelle on odotettavissa tänä kesänä myös työmiehiä, sillä Metsähallitus ja Kuhmon kaupunki uusivat Syväjärveä kiertävän polun pitkoksia. Metsähallitus hankkii pitkokset, ja työn maastossa tekevät kaupungin työntekijät.
– Yksin toimien resurssit eivät riittäisi, mutta tässä todistetaan taas yhteistyön voima. Todella upea juttu, miten löysimme kaupungin kanssa ratkaisun, jolla saadaan tätä hienoa, kuhmolaisille tärkeää retkikohdetta tuunattua ehommaksi, kiittelee kenttäpäällikkö Leena Jartti Metsähallituksen Luontopalveluista.
Kaksiosainen, kirkasvetinen metsäjärvi on suosittu kalastuskohde ja siellä vietetään kansallista Vapapäivä-tapahtumaa 8. kesäkuuta. Paikan päällä on tuolloin Suomen Vapaa-ajankalastajien ohjaajia opastamassa lapsia ja nuoria. Pitkosurakan suunnitelmien yhteydessä on keskusteltu myös mahdollisen esteettömän heittolaiturin rakentamisesta Syväjärvelle.
Tilaisuus niin erämaisille kuin modernimmille mökkiunelmille
Syväjärvellä voi päiväretkeilyn lisäksi oleilla pitempäänkin, sillä järven läheisyydestä löytyy vuokrakämppiä sekä asuntovaunualue.
Metsähallituksella on tällä hetkellä myös kaupan loma-asuntotontteja Syväjärven lähialueelta. Kirkasvetisen Iso-Rommakkojärven tontit sopivat eräihmiselle, joka pärjää mökillä ilman mukavuuksia. Mäntykangas laskeutuu loivasti rantaan. Tonteille on valmiina tonttitie, muutoin alue on jätetty luonnontilaan. Tontteja on järven lounaisrannalla ja koillis-kaakon puolella. Kuhmon keskustaan tulee matkaa vajaa 25 kilometriä.
Kuhmon syväjärven maisemia. Kuva: Sini Salmirinne, Metsähallitus.
Kuhmossa on tarjolla myös omakotitalo- ja loma-asuntotontteja Kuhmon keskustan läheisyydessä Jämäksen alueella, Ontojärven rannalla. Tonteille on hyvät kulkuyhteydet ja lisäksi luonto ja palvelut on lähellä. Näille tonteille voit rakentaa loma-asunnon kaikilla mukavuuksilla. Alueen mäntykankaat ovat erinomaista rakennusmaastoa. Rannat on kovapohjaisia ja vesi kirkasta.
Lisätietoja:
kenttäpäällikkö Leena Jartti, Metsähallitus, leena.jartti(at)metsa.fi, p. 040 6341653
Lisätietoja myytävistä tonteista:
myyntineuvottelija Tarja Puurunen, Metsähallitus, tarja.puurunen(at)metsa.fi, 040 0322 060