Julkaistu 9.5.2018

Suomu-lehti on ilmestynyt – nappaa kalastuskortti mukaan ja suuntaa kohti kalavesiä!

Valtakunnallinen kalastuslehti Suomu ilmestyy nyt toista kertaa. Tiistaina ja keskiviikkona ensimmäistä kertaa jaettava lehti on suunnattu kalastonhoitomaksun kalenterivuodeksi maksaneille, ja lehden mukana tulee kalastuskortti. Se auttaa kalastuksenvalvojien työtä.

Suomenkielinen lehti Suomu ja ruotsinkielinen Fena ovat Metsähallituksen, maa- ja metsätalousministeriön, Ely-keskusten, Luonnonvarakeskuksen, Kalatalouden Keskusliiton, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön sekä Suomen sisävesiammattikalastajien yhteisjulkaisu. Lehti jaetaan kahtena erillisenä kieliversiona.

Suomu-lehti on räätälöity kalastajille. Lehti ilmestyy kerran vuodessa, ja se jaetaan toukokuusta lokakuuhun kalastonhoitomaksun kalenterivuodeksi maksaneille kiitoksena maksusta.

Ensimmäisessä jakelussa lehden saavat he, jotka ovat maksaneet kalastonhoitomaksun maaliskuun loppuun mennessä. Jatkossa lehti jaetaan kuukauden viimeisenä torstaina heille, jotka ovat maksaneet kalastonhoitomaksun jakelua edeltävän kuukauden aikana. Suomua ei voi ostaa irtonumerona, mutta marraskuun alusta alkaen sen voi lukea ilmaiseksi osoitteessa eraluvat.fi.

Takakannen kalastuskortti helpottaa kalastuksenvalvontaa

Suomu-lehti näkyy konkreettisesti kalavesillä, sillä lehden takakannessa tulee kalastuskortti kalastonhoitomaksun luvanhaltijoille. Kortti kannattaa irrottaa ja pitää mukana kalavesillä, sillä sen avulla pystyy nopeasti osoittamaan kalastonhoitomaksun voimassaolon kalastuksenvalvojalle.

Muita keinoja kalastonhoitomaksun maksamisen osoittamiseksi ovat kalastonhoitomaksun sähköinen ja paperinen ostokuitti.

Suomusta voi lukea monipuolisesti kalastuksen eri ilmiöistä

Suomu-lehti esittelee suomalaista kalastamista ja kalataloutta monipuolisesti ja viihdyttävästi. Lehden lukija pääsee pyyntireissulle aina etelän rapumerroilta käsivarren raikkaille harjuvesille. Matkalla perehdytään siihen, miten kalastonhoitomaksulla saa kalastaa, esitellään kalastonhoitomaksun tuomia hyötyjä, käydään kokemassa tutkijoiden kanssa kalaverkkoja ja muistellaan, miten pyydykset tulikaan merkitä.

Suomun luettuaan kalastaja on perillä kalastuksen keskisimmistä säädöksistä ja osaa nauttia harrastuksestaan vastuullisesti. Ennen kaikkea Suomua selattuaan kalastajan tekee mieli lähteä kalaan.

Lisätietoja:

Viestinnän suunnittelija Ilkka Numminen, Suomu-lehden toimitussihteeri, Metsähallitus; puh. 040 635 0325, ilkka.numminen(at)metsa.fi

Kalastonhoitomaksun voi maksaa verkossa osoitteessa www.eraluvat.fi, puhelimella Erälupien palvelunumerosta 020 69 2424, useista Metsähallituksen luontokeskuksista ja palvelupisteistä sekä lähimmältä R-kioskilta.