Julkaistu 26.6.2023

Suomen luontokeskus Haltian 10-vuotisjuhlanäyttely avautuu yleisölle

Suomen luontokeskus Haltian uusi erikoisnäyttely ”Suo, kuokka ja some – päivitä luontosuhteesi” avataan 1.7.2023 heinäkuun Retkilauantaina 10-vuotiaan Haltian kunniaksi.

Uusi erikoisnäyttely tutkii suomalaisen luontosuhteen kehittymistä eri aikakausina liikkeen, suojan, ravinnon, pelon sekä pyhän näkökulmista. Näyttelyssä kuljetaan viiden eri teema-alueen kautta liikkeelle lähdöstä sisäiseen kokemukseen.

Näyttelyjuliste, missä erilaisia kuva-aiheita piirroksina, kasveja, eläimiä, retkeilyvarusteita.

– Jokaisella alueella sinulla on mahdollisuus pohtia kyseistä teemaa ja päivittää suhdettasi siihen. Toivomme, että sinulla on seuraa mukanasi, sillä tarinoiden ja kokemusten jakaminen on ikiaikainen perinne. Sekin on saanut digitaalisessa maailmassa aivan uusia muotoja, mutta vaikka media on uusi, ovat juuret yhä ennallaan luonnossa, Suomen luontokeskus Haltian näyttelypäällikkö Petri Ryöppy sanoo.

Haltian heinäkuun retkilauantaina on mahdollisuus suunnata opastetulle retkelle lataamaan aivoja luonnossa, tai syventää luontoyhteyttään metsäjoogassa. Päivän aikana voi kokeilla esimerkiksi liikkumista sup-laudalla, kanootilla tai kajakilla Pitkäjärvellä, sekä maastopyöräilyä Nuuksion metsäreiteillä ja Nuuksio Bikeparkin alamäkireitillä. Lajeja on mahdollisuus kokeilla niin itsenäisesti kuin ohjatusti. Varusteet eri aktiviteetteihin ovat vuokrattavissa. Retkisauna lämpenee tuttuun tyyliin, ja kello 15–16 on miesten retkisaunavuoro ja kello 16–17 naisten retkisaunavuoro.

Suomen luontokeskus Haltian 10-vuotisjuhlavuoden teema on retkeily. Joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina Haltiassa vietetään Retkilauantaita.

Lisätietoja