Julkaistu 25.10.2021

Seitsemisen luontokeskukseen haetaan monipuolista luontomatkailuyrittäjää

Metsähallitus hakee luontomatkailuyrittäjää kehittämään ja uudistamaan Seitsemisen luontokeskuksen toimintaa ja palveluja 1.4.2022 alkaen. Luontokeskuskokonaisuus sisältää kahvila-ravintolan, auditorion, näyttelytilat sekä majoitus-, sauna- ja keittiötilat lisärakennuksessa. Kiinnostuneilta odotetaan yhteydenottoja 16.11.2021 mennessä. 

– Seitsemisen luontokeskus on kansallispuiston päälähtöpiste ja tilat soveltuvat monenlaiseen ohjelmapalvelu-, retkeilykurssi- ja tapahtumatoimintaan. Luontokeskuksen majoitustiloissa on noin 20 petipaikkaa. Retkeilyn suosio on nostanut kysyntää myös välinevuokrauksessa sekä retkeilyneuvonnan kasvaneena tarpeena. Olemme avoimella mielellä keskustelemassa koko rakennuksen monipuolisesta hyödyntämisestä, ja haluamme tarjota yrittäjälle tai yrittäjille mahdollisuudet pitkän aikavälin kehittämiseen yhteistyössä Metsähallituksen kanssa, sanoo puistonjohtaja Tuula Peltonen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Luontokeskuksen energiatekniikkaa on uusittu ja sähköä saadaan nyt aurinkovoimaloista. Pysäköintialueelle on valmistumassa sähköautojen latauspisteitä sekä sähköistettyjä matkailuautopaikkoja.

Kaksi ihmistä reput selässä keskustelee pihalla puisten reittiviittojen vieressä, takana iso, pitkä puurakennus.
Seitsemisen luontokeskus. Kuva: Salla Penttilä.

Kansallispuistojen upea luonto ja palvelut ovat suuria vetovoimatekijöitä luontomatkailijoille. Seitsemisen kansallispuistossa vieraili viime vuonna 60 800 kävijää. Puiston kattava reittiverkosto tarjoaa hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja retkeilyyn. Yhdessä Helvetinjärven kansallispuiston kanssa alue muodostaa kiinnostavan luontomatkailukokonaisuuden. Helvetinjärvellä vieraili 80 200 retkeilijää vuonna 2020. Molempia kansallispuistoja kehitetään laajasti kuluvana ja tulevina vuosina eduskunnan myöntämien lisärahojen turvin.

Metsähallitus hakee Seitsemiseen yrittäjäksi luontomatkailun ammattilaista tai ammattilaisia, jolla on vankka asiakaspalvelu- ja retkeilyosaaminen, kokemusta opastus- ja ohjelmapalveluyrittäjyydestä, kahvila- ja majoitustoiminnasta ja välinevuokrauksesta. Toiminnassa tulee huomioida myös ekologisuus ja vastuullisuus.

Toiminnan tulisi alkaa 1.4.2022 lähtien. Kiinnostuneita tahoja pyydetään olemaan yhteydessä asiakaspalvelupäällikkö Sari Airakseen 16.11.2021 mennessä sähköpostitse. Tilojen ja toiminnan esittely järjestetään marraskuun loppupuolella.

Lisätietoja:

Asiakaspalvelupäällikkö Sari Airas, Metsähallitus, Järvi-Suomen Luontopalvelut, puh. 040 501 6127,  sari.airas@metsa.fi.