Julkaistu 24.9.2019

Savukosken opastuskeskuksen kiinteistö myydään yrittäjälle

Metsähallitus sekä Samperi Oy ja Naltio Oy ovat sopineet Metsähallituksen Savukosken opastuskeskuksen ja toimipaikan kiinteistön myynnistä yrittäjille. Metsähallitus jatkaa rakennuksessa vuokralaisena ja pitää myös kesäisin avoinna Savukosken opastuskeskus Korvatunturia.

Hotelli Samperin Savotan matkailutoimijat Samperi Oy ja Naltio Oy ostavat Metsähallituksen Savukosken toimipaikan kiinteistön. Samassa pihapiirissä sijaitsevien toimijoiden yhdessä sopima järjestely hyödyttää osapuolten lisäksi myös alueen luonto- ja erämatkailua ja siten parantaa alueen elinvoimaisuutta.

Matkailuyrittäjät pystyvät kehittämään toimintaansa entisestään, ja Metsähallitus pitää opastuskeskus Korvatunturin kesäsesongilla auki. Opastuskeskus näyttelyineen on myös hotellin asiakkaiden käytettävissä.

Metsähallitus vuokraa yrittäjiltä rakennuksesta toimitilat Savukosken toimipisteelleen, ja rakennuksessa säilyy Metsähallituksen toimipisteen lisäksi alueen luonnosta kertova näyttely. Myyntijärjestely myös pienentää rakennuksen hiilijalanjälkeä, sillä rakennuksen lämmitysjärjestelmä muutetaan maalämmöksi yhdessä viereisen hotellin kanssa.

Lisätietoa
Metsähallitus, aluejohtaja Jyrki Tolonen, puhelin 0400 388609
Samperi Oy, toimitusjohtaja Niko Lakela, puhelin 0400 323381