Julkaistu 2.2.2022

Sallan uusi luontokeskus palvelee asiakkaita Salla Wilderness Parkissa

Metsähallituksen luontokeskus ja asiakaspalvelupiste ovat avautuneet Salla Wilderness Parkiin. Luontokeskus palvelee asiakkaita talvisesongilla päivittäin.

Sallan uusi luontokeskus antaa alueesta tietoa Sallassa vieraileville matkailijoille. Luontokeskus sijaitsee Salla Wilderness Parkissa (Ent. Poropuisto) Kuusamoon vievän tien varrella. Sallan luontokeskus pitää sisällään kiinnostavan ja uudistetun luontonäyttelyn, jossa voi tutustua kaikkia aisteja käyttäen Sallan kansallispuiston ja sen lähialueiden luontoon, retkeilymahdollisuuksiin ja alueen kulttuurihistoriaan. Asiakaspalvelusta voi kysyä vinkkejä ja neuvoja retkeilyyn. Sallan luontokeskuksen asiakaspalvelun toteuttaa Salla Wilderness Park. Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta.

Ihminen vilkuttaa myyntitiskin takaa, tiskillä tuotteita, joissa Sallan kansallispuiston tunnus, metso.
Uudessa luontokeskuksessa on myynnissä Sallan kansallispuiston logotuotteita. Kuva: Katja Heikkinen.

Luontokeskuksessa toimii lisäksi yksityisen yrittäjän ylläpitämä pieni myymälä sekä kahvila. Myymälästä löytyvät myös uudet Sallan kansallispuiston logotuotteet t-paidoista pinsseihin. Kahvilassa voi nauttia arkisin keittolounaan tai herkutella päivittäin paikallisilla leivonnaisilla.

Luontokeskus ja Salla Wilderness Park sijaitsevat noin kolmen kilometrin päässä Sallatunturin tunturikeskuksesta. Auton lisäksi paikalle pääsee latuja ja retkeilyreittejä pitkin. Salla Wilderness Park on yksi kansallispuiston reittien lähtöpisteistä. Uusi luontokeskus on talvisesongilla auki joka päivä kello 10–18.

Sallan luontokeskuksen yhteystiedot:

Salla Wilderness Park
Hautajärventie 111
98900 Salla

Lisätietoja:

asiakaspalvelupäällikkö Katja Heikkinen, Metsähallitus, Lapin Luontopalvelut, puh. 040 658 7092