Julkaistu 29.9.2020

Saariselän lähialueen reittejä parannetaan

Metsähallituksen Luontopalvelut kunnostaa lokakuussa Saariselällä Urho Kekkosen kansallispuiston ja sen lähialueen suosittuja retkeilyreittejä entistä ehommiksi. Töiden aikana alueella liikkuu työkoneita.

Ihmiset istuvat tunturin rinteellä taukopaikan lankkupenkeillä vastatusten.
Aurora-tapahtumatuvan tulentekopaikka Urho Kekkosen kansallispuistossa. Kuva Leena Leppälä.

Urho Kekkosen kansallispuiston ja sen lähialueen retkeilyreitit Saariselällä ovat erittäin suosittuja. Metsähallituksen Luontopalvelut parantaa alueen retkeilymahdollisuuksia tekemällä vilkkaimpia reittejä kulutusta kestävämmiksi . Kestävöintiä tehdään 450 metrin matkalla Moitakurun reitillä Palopään risteyksen kohdalla sekä Moitakurun päivätuvan läheisyydessä.

Aurora-tapahtumatuvalle ja sen vieressä oleville tulipaikoille johtavalle lähiretkeilyreitille tehdään kulkua ohjaava valaistus. Valaistus on suunniteltu siten, etteivät valot haittaa taivaan valoilmiöiden katselua. Turvallinen lähireitti on hyvin suosittu myös kokemattomien luonnossa liikkujien ja matkailijoiden keskuudessa.

Lisäksi reiteillä uusitaan viisi pientä siltaa Kiilopää–Saariselkä-alueella.

Alueella liikkuu työkoneita, joten retkeilijöiden tulee olla varovaisia niiden läheisyydessä. Töiden valmistumisesta ja koneiden poistumisesta retkeilyreiteiltä ilmoitetaan Luontoon.fi-verkkopalvelussa Urho Kekkosen kansallispuiston ajankohtaista-sivulla sekä kansallispuiston Facebook-sivulla.

 Lisätietoja

Metsähallitus, Luontopalvelut, puistomestari Markku Välitalo, puh. 0400 214068, markku.valitalo(at)metsa.fi