Julkaistu 4.7.2018

Repovedelle järjestetään korvaavaa venekuljetusta ja sillan rikkoutumisen syyt tutkitaan

Metsähallitus, Kouvolan kaupunki ja Mäntyharjun kunta järjestävät pikaisesti venekuljetusjärjestelyn korvaamaan vaurioitunutta riippusiltaa Lapinsalmen yli. Selvitys palveluntarjoajasta on jo käynnissä, ja palvelu pyritään järjestämään mahdollisimman pian vilkkaimman lomakauden ajaksi.

Päivitetty tieto 6.7.2018: Lapinsalmen riippusillan korvaavat venekuljetukset käynnistyvät Repoveden kansallispuistossa (www.luontoon.fi)

– Repoveden kansallispuiston käyntimäärät kasvavat koko ajan, ja kansallispuistolla on huomattavaa merkitystä alueen luontomatkailulle ja sitä kautta paikallistaloudelle. Siksi haluamme tässäkin tilanteessa edistää retkeilyn sujuvuutta Repoveden tärkeimmillä reiteillä, sanoo aluejohtaja Jouni Aarnio Metsähallituksesta.

– Haluamme myös varmistaa, että kävijöiden saama myönteinen kokemus ja luontomatkailuyritysten liiketoiminta vaarantuvat mahdollisimman vähän näin sesonkiaikana sen takia, että Lapinsalmen riippusilta on pois käytöstä.

Riippumaton asiantuntija selvittää sillan vaijerin kannatinkiinnikkeen pettämisen syyt

Metsähallitus ja Kouvolan kaupunki päättivät, että Lapinsalmen riippusillan kannatinkiinnikkeen pettämisen syistä tilataan riippumaton asiantuntija-arviointi. Selvityksen tekijää ei ole vielä valittu.

– On tärkeä selvittää perinpohjaisesti, miten ja miksi sillan vaurio on syntynyt, Jouni Aarnio sanoo.

Lisätietoja:

Metsähallitus, Luontopalvelut: aluejohtaja Jouni Aarnio, puh. 040 735 2804, jouni.aarnio(at)metsa.fi.

Kouvolan kaupunki: rakennustarkastaja Jarmo Verho, puh. 020 615 7253, jarmo.verho(at)kouvola.fi