Julkaistu 28.6.2023

Pyhäjoen silta Savukoskella puretaan – autoliikenne sillalle lakkaa

Metsähallitus purkaa Savukosken Kuoskun kylässä sijaitsevan Pyhäjoen sillan sen huonon kunnon vuoksi. Siltapaikalle rakennetaan uusi moottorikelkka- ja mönkijäliikenteelle tarkoitettu silta. Purkutyöt alkavat heinäkuun alussa.

Autoliikennettä ohjataan ja rajoitetaan liikennemerkein. Liikenne sillan yli on purku- ja rakennustöiden ajan kokonaan poikki ja jatkossa se sallitaan moottorikelkoille ja mönkijöille. Metsähallitus toivoo liikennöinnin välttämistä siltatyömaan läheisyydessä, jotta turvallisuus pystytään varmistamaan. 

Siltatyömaa vaikuttaa seuraaviin moottorikelkkauriin sekä metsästys- ja kalastusalueisiin: Savukoski-Salla moottorikelkkaura Vuospajanaavalta (Savukoski) alimmaiselle Suoltijoelle (Salla). Itäinen poronhoitoalue (karhunmetsästys poronhoitoalueella), 8142 Savukoski eteläinen -hirvialue, 3610 Kemi-Kuro -pienriista-alue ja 3410 Itä-Lappi -vapa-alue.

Metsähallitus pahoittelee sillan purku- ja rakennustöistä mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

Lisätietoa: Metsähallitus Metsätalous Oy, tienrakennusesimies Jukka Ylisirniö, p. 0404804265, jukka.ylisirnio@metsa.

Lisätietoa moottorikelkkaurasta sekä uudesta sillasta: Metsähallitus Luontopalvelut, virkistyskäytön asiantuntija Suvi Kauhanen, p. 0406318462, suvi.kauhanen@metsa.fi