Julkaistu 24.5.2023

Pallas–Yllästunturin kansallispuistossa maailman puhtain ilma – seminaari 12.6.2023

Pallas–Yllästunturin kansallispuistossa on tutkitusti maailman puhtain ilma – miten matkailu voi asiasta hyötyä, miten aluetta pitää suojella? Kiinnostuneet ovat tervetulleita Jerisjärvelle Pallakselle Tunturi-Lappiin maanantaina 12.6. seminaariin, jossa esillä ovat maailman puhtaimman ilman tuotteistaminen ja luonnon äärimmäisistä olosuhteista syntyneet paikallisten yritysten innovaatiot.

Pallastunturia on vuoden alusta markkinoitu maailman puhtaimman ilman kotina. Alueella on Ilmatieteen laitoksen mittausasema, jonka ilmanlaadun mittaustulokset ovat maailman kärjessä ilman puhtaudessa.

Puhtaimman ilman markkinointia varten on luotu laskuri, joka vertaa Pallaksen ilmanlaatua suurten kaupunkien ilmanlaatuun: https://discovermuonio.fi/thepurestair .

– Puhtainta ilmaa ei ole käytetty ennen tätä vuotta jäsentyneesti ja tavoitteellisesti alueen vetovoimatekijänä ja näemme asiassa valtavasti mahdollisuuksia. Toisaalta maailman puhtain ilma on Pallaksen kruununjalokivi, jota haluamme suojella. Siksi meidän pitää kaikessa toiminnassa edistää puhtaimman ilman säilymistä. Haluamme antaa matkailuyrittäjille työkaluja vastuulliseen toimintaan, matkailun erityisasiantuntija Ritva Saarensalmi Metsähallituksen Luontopalveluista kertoo.

Metsähallituksen Luontopalvelut vastaa kansallispuistojen hoidosta ja kehittämisestä Suomessa. Luontopalvelut on ollut mukana Muonion kunnan ”Arktista imua puhtaalla ilmalla” -hankkeessa, jossa markkinointityötä Pallakselta löytyvän maailman puhtaimman ilman puolesta on tehty.

Kesäkuisessa seminaarissa käydään läpi maailman puhtaimman ilman lisäksi myös kahta muuta Tunturi-Lapin alueella käynnissä ollutta hanketta. Tapahtuman järjestävät ”Arktista imua puhtaalla ilmalla” -hankkeen kanssa yhdessä  ”Whenever You Need Extreme”-hanke sekä ”Pk-yritysten digipalveluekosysteemistä ja tiedolla johtamisesta vipuvoimaa koronasta selviytymiseen” -hanke.

Seminaariin voi ilmoittautua Tunturi-Lapin Kehitys Ry:n verkkosivujen kautta: https://tunturilapinkehitys.fi/ajankohtaista/wyne-hankkeen-ja-purest-air-hankkeen-paatoseminaari-jerisjarvella-12-6-2023/

Verkkosivuilta löytyy myös seminaarin ohjelma.

Lisätietoja:

Matkailun erityisasiantuntija Ritva Saarensalmi, Metsähallitus, Luontopalvelut: ritva.saarensalmi@metsa.fi, p.0206 39 7022

Jesse Köri, Muonion kunta ja ”Arktista imua puhtaalla ilmalla” -hanke: jesse.kori@muonio.fi,
p. +358(0)40 145 5774