Julkaistu 16.2.2021

Metsästäjät hiihtivät sata kilometriä yhden saaliin eteen

Metsästäjät pääsivät kokeilemaan koirasteeren ja -metson pyyntiä jo toisena talvena peräkkäin. Metsähallituksen saalisseuranta osoittaa, että saalis oli tiukassa. Yhden linnun eteen metsästäjät hiihtivät keskimäärin 12 päivää ja 100 kilometriä.

Syksyn linnustuksen verrattuna saaliin saanti vaatii talvella kolminkertaisen ponnistuksen. Syyskuussa kanalinnustuksen alkaessa metsästät saavat yhden saaliin keskimäärin neljän lupavuorokauden ja 34 kävellyn kilometrin jälkeen.

Talvilinnustus oli mahdollista jo toista vuotta peräkkäin 20.–31. tammikuuta.

Tiedot on kerätty niiltä 43 lupa-alueelta, joilla sai metsästää tammikuussa sekä koirasteertä että -metsoa. Mukana ei ole vielä kausiluvan lunastaneiden metsästäjien tietoja, eikä myöskään kuntalaisen oikeudella metsästävien pohjoissuomalaisten saalistietoja.

Metsähallituksen seurannan mukaan tammikuussa pyydettiin suurin piirtein saman verran metsoja kuin viime vuonna, jolloin metson talvipyynti oli ensimmäistä kertaa mahdollista yli 50 vuoteen. Tänä talvena metsoja pudotettiin 197 kappaletta, ja viime talvena 190 kappaletta.

Teerisaalis sen sijaan väheni viime vuoteen verrattuna. Tänä talvena ilmoitettu saalis oli 140 koirasteertä ja viime talvena yli 200 koirasteertä.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Ahti Putaala, Metsähallitus, 040 8272574, etunimi.sukunimi@metsa.fi