Julkaistu 2.7.2018

Metsähallitus tekee ylimääräisen katselmuksen riippusiltojen turvallisuudesta

Metsähallituksen Luontopalvelujen vastuulla olevat riippusillat katselmoidaan vuosittain, ja lisäksi ne kuuluvat jatkuvan ylläpidon piiriin. Eilisen Lapinsalmen riippusillalla tapahtuneen vaaratilanteen jälkeen Metsähallitus kuitenkin varmistaa asiakasturvallisuuden erilaisin lisätoimin.

Metsähallituksen Luontopalvelujen hallinnassa on 35 riippusiltaa. Siltoja on eri tyyppiä ja pituisia. Osa vie korkeiden pudotusten yli, kun taas toiset ovat matalalla. Osalla kohteista kävijämäärät ovat huomattavia, kun toisten käyttö on vähäistä. Myös käyttöohjeistuksen suhteen sillat ovat erilaisia.

Lähiaikoina toteutettaviin toimenpiteisiin kuuluu muun muassa ylimääräiset tarkastuskäynnit osalla kohteista sekä maastossa ja verkkopalveluissa olevan ohjeistuksen läpikäynti. Tapauskohtaisesti Metsähallitus käyttää katselmuksissa ulkopuolista asiantuntija-apua.

Lapinsalmen riippusillan uusimisesta tehdään esiselvitys

Metsähallitus teettää esiselvityksen vaurioituneen Lapinsalmen riippusillan uusimisesta. Vaihtoehtoina on korjata nykyinen silta tai rakennuttaa nykyisen kaltainen uusi silta, kaarisilta tai kaksikaistainen silta.

Lisätietoja:

Metsähallitus, hankintapäällikkö Matti Mäntynen, puh. 040 511 6908