Julkaistu 6.7.2018

Metsähallitus tarkastaa kaikki riippusillat

Metsähallituksen Luontopalvelut aloittaa koko maan käsittävän riippusiltojen tarkastusohjelman. Metsähallituksen Luontopalvelujen hallinnassa olevat riippusillat analysoidaan ensin asiakasturvallisuuden näkökulmasta. Sen jälkeen tarkastukset aloitetaan pisimmistä, korkeimmista, iältään vanhimmista ja eniten käytetyistä riippusilloista. Kaikki riippusillat on tarkastettu elokuun 2018 loppuun mennessä.

– Haluamme olla täysin varmoja, että asiakkaamme voivat retkeillä turvallisesti ja keskittyä nauttimaan Suomen luonnosta, luontopalvelujohtaja Timo Tanninen perustelee tarkastuksia.

Tarkastuksissa asiantuntevat henkilöt arvioivat, onko rakenteissa havaittavissa mitään asiakasturvallisuutta vaarantavia rakenteellisia vikoja tai puutteita. Jos niitä ilmenee, silta asetetaan välittömästi käyttökieltoon odottamaan korjaustoimenpiteitä. Asiasta myös tiedotetaan Metsähallituksen verkkopalveluissa sekä sillan molemmissa päissä ja reitin lähtöpisteissä.

Mikäli tarkastuksessa syntyy epäilys sillan käyttökelpoisuudesta, sillalle tilataan ulkopuolisen asiantuntijan tarkastus ja mahdollinen esitys sillan koeponnistamiseksi. Priorisoitujen kohteiden eli asiakasturvallisuuden kannalta merkittävimpien riippusiltojen tarkastuksissa suositellaan ulkopuolisen asiantuntijan käyttöä ensi tarkastuksesta lähtien.

Tarkastuksien yhteydessä myös varmistetaan, että siltoihin liittyvät ohjekilvet ovat maastossa molemmin puolin siltaa näkyvästi esillä sekä ymmärrettäviä myös kansainvälisille asiakkaille. Lisäksi varmistetaan, että verkkopalveluiden ohjeistus on linjassa niiden kanssa.

Tarkastuksissa saatu tieto ja valokuvat tallennetaan Metsähallituksen paikkatietojärjestelmään. Tarkastuskokonaisuudesta valmistuu raportti 30.9. 2018 mennessä, mutta siltatarkastuksista tiedotetaan myös alueellisesti tarkastusten valmistuttua.

Lisätiedot
Tarkastusohjelman koordinointi:
Metsähallitus, Luontopalvelut, erikoissuunnittelija Rami Tuominiemi, puh. 040 510 7021
Alueelliset yhteyshenkilöt:
Rannikko: vs. aluejohtaja Mikael Nordström, puh. 0400 445 234
Järvi-Suomi: kenttäpäällikkö Auvo Sapattinen, puh. 0400 172 612
Pohjanmaa–Kainuu: kenttäpäällikkö Leena Jartti, puh. 040 634 1653
Lappi: aluejohtaja Jyrki Tolonen, puh. 0400 388 609