Julkaistu 29.6.2021

Metsähallitus SuomiAreenassa: Mitä kuuluu Ylläs?

Metsähallitus järjestää SuomiAreenassa 10.-18.7.2021 Mitä kuuluu Suomi? -tapahtuman, jossa päästään kurkistamaan kesäiseen luontoon eri puolille Suomea. Mukana on 21 erilaista Metsähallituksen kohdetta, joissa voi osallistua SuomiAreenaan digitaalisen rastitehtävän avulla lähettämällä kuvia tai terveisiä Retkikompassi-sovelluksella. 

Jokaisessa kohteessa on kyltti, jossa on QR-koodi ja www-osoite, jotka johtavat Retkikompassiin kohteen sivulle. Retkikompassissa osallistuja pääsee kertomaan kokemuksestaan ja lähettämään kuvia kahden tehtävänannon kautta. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi mökkilahjakorttia Lomarenkaan mökkeihin. Lähetettyjä kuvia näytetään Metsähallituksen SuomiAreenan tapahtumasivustolla ja tapahtuman ohjelmissa.

Yksi kohteista on Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Kolarissa

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja sen lähialueilla on paljon vaihtoehtoja omatoimiseen ulkoiluun sekä ohjattuihin aktiviteetteihin ympäri vuoden. Metsähallitus toimii yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa taatakseen kaikille puhtaan luonnon ja mahdollisuuden nauttia siitä myös tulevaisuudessa. Ylläksellä Kesänkijärven rannalla tunturit, polut, metsät ja vedet kohtaavat mahdollistaen helpon pääsyn ainutkertaisiin maisemiin.

Kyltin sijainti: Kesänkijärven laavu
Lähin luontokeskus: Luontokeskus Kellokas 

Koko Suomi mukaan!

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana Helsingissä, Porissa ja verkossa. SuomiAreenan teemat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto näkyvät vahvasti myös Metsähallituksen toiminnassa.

Metsähallitus on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Maanlaajuisena toimijana Metsähallitus on ottanut tapahtumaan mukaan kohteita laajasti ympäri Suomen. Mitä kuuluu Suomi? -kampanja toteutetaan Metsähallituksen osallistavalla Retkikompassi.fi -alustalla. Retkikompassia kehitetään yhdessä tamperelaisen Zoneatlas Oy:n kanssa, tavoitteena on lisätä sijaintipohjaista vuorovaikutusta käyttäjien välillä.

Lisätietoja:
Metsähallitus, tuottaja Touko Heikkinen p. 040 548 6538

metsa.fi/suomiareena