Julkaistu 29.6.2021

Metsähallitus SuomiAreenassa: Mitä kuuluu Soiva Metsä ja Hossa?

Metsähallitus järjestää SuomiAreenassa 10.-18.7.2021 Mitä kuuluu Suomi? -tapahtuman, jossa päästään kurkistamaan kesäiseen luontoon eri puolille Suomea. Mukana on 21 erilaista Metsähallituksen kohdetta, joissa voi osallistua SuomiAreenaan digitaalisen rastitehtävän avulla lähettämällä kuvia tai terveisiä Retkikompassi-sovelluksella. 

Jokaisessa kohteessa on kyltti, jossa on QR-koodi ja www-osoite, jotka johtavat Retkikompassiin kohteen sivulle. Retkikompassissa osallistuja pääsee kertomaan kokemuksestaan ja lähettämään kuvia kahden tehtävänannon kautta. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi mökkilahjakorttia Lomarenkaan mökkeihin. Lähetettyjä kuvia näytetään Metsähallituksen SuomiAreenan tapahtumasivustolla ja tapahtuman ohjelmissa.

Suomussalmen kohteet ovat Soiva Metsä ja Hossan kansallispuisto

Soiva Metsä on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen, monikäyttömetsään rakennettujen suurikokoisten soitinten kokonaisuus. Soittimia pääsee myös itse kokeilemaan. Luontopolun ja kulttuurikohteen yhdistelmä on koettavissa myös pyörätuolilla kulkien.

Kyltin sijainti: polun alku
Lähin luontokeskus: Hossa

Hossan maisemissa metsiin ja vesille pääsee vaivattomasti, samalla kuljet samoja reittejä kuin alueen ensimmäiset asukkaat 10 000 vuotta sitten. Tutustu Värikallion kalliomaalauksiin ja opi lisää Öllöri-järven vedenalaisesta elämästä, sillä sinne on sijoitettu Metsähallituksen Eräpalveluiden kamera (lisätietoja luontokeskuksesta).

Kyltin sijainti: Hossan luontokeskuksen piha

Koko Suomi mukaan!

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana Helsingissä, Porissa ja verkossa. SuomiAreenan teemat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto näkyvät vahvasti myös Metsähallituksen toiminnassa.

Metsähallitus on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Maanlaajuisena toimijana Metsähallitus on ottanut tapahtumaan mukaan kohteita laajasti ympäri Suomen. Mitä kuuluu Suomi? -kampanja toteutetaan Metsähallituksen osallistavalla Retkikompassi.fi -alustalla. Retkikompassia kehitetään yhdessä tamperelaisen Zoneatlas Oy:n kanssa, tavoitteena on lisätä sijaintipohjaista vuorovaikutusta käyttäjien välillä.

Lisätietoja:
Metsähallitus, tuottaja Touko Heikkinen p. 040 548 6538

metsa.fi/suomiareena