Julkaistu 29.6.2021

Metsähallitus SuomiAreenassa: Mitä kuuluu Hetta ja Siida?

Metsähallitus järjestää SuomiAreenassa 10.-18.7.2021 Mitä kuuluu Suomi? -tapahtuman, jossa päästään kurkistamaan kesäiseen luontoon eri puolille Suomea. Mukana on 21 erilaista Metsähallituksen kohdetta, joissa voi osallistua SuomiAreenaan digitaalisen rastitehtävän avulla lähettämällä kuvia tai terveisiä Retkikompassi-sovelluksella. 

Jokaisessa kohteessa on kyltti, jossa on QR-koodi ja www-osoite, jotka johtavat Retkikompassiin kohteen sivulle. Retkikompassissa osallistuja pääsee kertomaan kokemuksestaan ja lähettämään kuvia kahden tehtävänannon kautta. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi mökkilahjakorttia Lomarenkaan mökkeihin. Lähetettyjä kuvia näytetään Metsähallituksen SuomiAreenan tapahtumasivustolla ja tapahtuman ohjelmissa.

Pohjoisimmat kohteet Enontekiön Hetassa ja Inarissa

Pohjoisimman Lapin kohteet ovat Tunturilapin luontokeskus Enontekiön Hetassa sekä Siida Inarissa.

Tunturi-Lapin luontokeskukselta lähtevä ja Jyppyrävaaran eteläpuolella kulkeva Peurapolku esittelee muinaista peuranpyyntiä. Polun varrella on useita vanhoja pyyntikuoppia, hangasaitaa sekä peuranpyyntikulttuurista kertovia tauluja. Polku on merkitty peurapatsaisiin kiinnitetyillä sorkan jäljillä ja se yhdistyy myös muihin luontokeskuksen lähipolkuihin.

Kyltin sijainti: Lähimmät pyyntikuopat luontopolulla

Saamelaismuseo ja Luontokeskus Siidassa pääsee tutustumaan ikiaikaiseen ja elävään saamelaiskulttuuriin sekä arktiseen luontoon. Ulkomuseon alueella on lähes viisikymmentä rakennusta ja rakennelmaa, joista osaan pääsee sisälle tunnelmoimaan entisajan elämää. Alueella on kuljettava merkityllä polulla, sillä ulkomuseon alue on muinaismuistolain nojalla rauhoitettu.

Kyltin sijainti: Ulkomuseo

Koko Suomi mukaan!

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana Helsingissä, Porissa ja verkossa. SuomiAreenan teemat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto näkyvät vahvasti myös Metsähallituksen toiminnassa.

Metsähallitus on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Maanlaajuisena toimijana Metsähallitus on ottanut tapahtumaan mukaan kohteita laajasti ympäri Suomen. Mitä kuuluu Suomi? -kampanja toteutetaan Metsähallituksen osallistavalla Retkikompassi.fi -alustalla. Retkikompassia kehitetään yhdessä tamperelaisen Zoneatlas Oy:n kanssa, tavoitteena on lisätä sijaintipohjaista vuorovaikutusta käyttäjien välillä.

Lisätietoja:
Metsähallitus, tuottaja Touko Heikkinen p. 040 548 6538

metsa.fi/suomiareena