Julkaistu 29.6.2021

Metsähallitus SuomiAreenassa: Mitä kuuluu Annankangas?

Metsähallitus järjestää SuomiAreenassa 10.-18.7.2021 Mitä kuuluu Suomi? -tapahtuman, jossa päästään kurkistamaan kesäiseen luontoon eri puolille Suomea. Mukana on 21 erilaista Metsähallituksen kohdetta, joissa voi osallistua SuomiAreenaan digitaalisen rastitehtävän avulla lähettämällä kuvia tai terveisiä Retkikompassi-sovelluksella. 

Jokaisessa kohteessa on kyltti, jossa on QR-koodi ja www-osoite, jotka johtavat Retkikompassiin kohteen sivulle. Retkikompassissa osallistuja pääsee kertomaan kokemuksestaan ja lähettämään kuvia kahden tehtävänannon kautta. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi mökkilahjakorttia Lomarenkaan mökkeihin. Lähetettyjä kuvia näytetään Metsähallituksen SuomiAreenan tapahtumasivustolla ja tapahtuman ohjelmissa.

Yksi kohteista on Annankankaan tuulivoimapuisto Raahessa

Raahen Annankankaalla sijaitsee vuonna 2017 valmistunut moderni tuulivoimapuisto, joka on kehitetty Metsähallituksen ja Hyötytuulen yhteistyönä. Siellä on kymmenen 3,45 megawatin tuulivoimalaa, joiden kokonaiskorkeus on n. 210 m ja puiston vuotuinen sähköntuotanto on n. 115.000 MWh. Määrä vastaa n. 6 200 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista energiantarvetta. Aluetta voi käyttää normaalisti ulkoiluun, mutta leiriytymistä voimaloiden välittömässä läheisyydessä on syytä välttää.

Kyltin sijainti: N=7153610.924, E=393853.250

Koko Suomi mukaan!

SuomiAreena on Suomen suurin kaikille avoin ja ilmainen yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna hybriditapahtumana Helsingissä, Porissa ja verkossa. SuomiAreenan teemat yhteisöllisyys, digitaalisuus ja luonto näkyvät vahvasti myös Metsähallituksen toiminnassa.

Metsähallitus on yksi tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Maanlaajuisena toimijana Metsähallitus on ottanut tapahtumaan mukaan kohteita laajasti ympäri Suomen. Mitä kuuluu Suomi? -kampanja toteutetaan Metsähallituksen osallistavalla Retkikompassi.fi -alustalla. Retkikompassia kehitetään yhdessä tamperelaisen Zoneatlas Oy:n kanssa, tavoitteena on lisätä sijaintipohjaista vuorovaikutusta käyttäjien välillä.

Lisätietoja:
Metsähallitus, tuottaja Touko Heikkinen p. 040 548 6538

metsa.fi/suomiareena