Julkaistu 25.4.2023

Metsähallitus on sulkenut Kurimonkosken sillan Utajärvellä romahdusvaaran takia

Kiiminkijoen ylittävä silta Utajärven Kurimonkoskella on jouduttu sulkemaan sillan rakenteissa havaittujen vaurioiden takia. Sillan kuntoa on seurattu jo pidempään ja nyt asiantuntijat ovat suositelleet sen sulkemista. Alueella liikkuvia kehotetaan käyttämään kiertotietä.

Särkijärvellä Kurimontiellä sijaitseva silta on tänä vuonna ollut erityistarkkailussa, sillä kantavissa palkistoissa on havaittu vaurioita. Huhtikuun alussa tehdyssä kuntotarkastuksessa ulkopuoliset silta-asiantuntijat suosittelivat sillan sulkemista.

“Jos rakenteet pettävät, tämän tyyppinen silta romahtaa kokonaan. Kyseessä on liittopalkkisilta, joka on tunnistettu riskirakenteeksi”, kertoo tienpidon operaatioasiantuntija Riikka Herukka Metsähallituksen Metsätalous Oy:stä.

Kurimontie on sillalle asti yksityistie, kun taas silta ja sen jälkeinen tieosuus ovat Metsähallituksen vastuulla.

Kurimonkoski on suosittu virkistyskohde, jossa sijaitsee retkeilyreitti taukopaikkoineen. Kurimonkoski on myös vanha ruukkialue. Sillan sulkemisen myötä kulku alueelle tapahtuu Juorkunasta Salontien kautta.

“Ymmärrämme, että tilanne vaikeuttaa alueelle pääsyä. Tienpitäjänä Metsähallitus on kuitenkin vastuussa sillasta ja sen turvallisuudesta, joten meidän oli pakko tehdä tämä ratkaisu”, Herukka toteaa.

Vielä ei ole tiedossa, kuinka kauan tilanne jatkuu nykyisellään.

“Sillan uusimiseen liittyvät keskustelut ovat käynnissä”, Herukka sanoo.

Lisätietoja:

Riikka Herukka, tienpidon operaatioasiantuntija, Metsähallitus Metsätalous Oy, riikka.herukka@metsa.fi, 040 483 0296