Julkaistu 20.7.2018

Metsähallitus nostaa valmiustasoa metsäpalojen varalle Lapissa

Lapissa on kärsitty poikkeuksellisen runsaista metsäpaloista. Viime viikkoina on koko Suomessa syttynyt runsaasti maasto- ja metsäpaloja. Metsähallitus lisää valmiustasoa palojen hallintaan.

Lapissa on kamppailtu metsä- ja maastopalojen kanssa luontopalvelujen sekä metsätalouden hallinnoimilla alueilla. Tulevalle viikonlopulle ja ensi viikolle valmiustasoa nostetaan. On odotettavissa, että viikonlopun ukkosrintaman salamointi aiheuttaa lisää paloja. Lisäksi vaaraa lisää Venäjän puolelta leviävät metsäpalot.

Väkeä sammutustöihin ja jälkivartiointiin on rekrytoitu myös lomilta. Metsätalous ja Luontopalvelut tekevät yhteistyötä pelastuslaitoksen sekä vapaapalokuntien kanssa palojen hallinnassa. Mukana ovat Metsähallituksen metsurit, kulotusasiantuntijat sekä muuta suunnittelu- sekä kenttäväkeä.

Maastopalo voi olla myös ihmisen aiheuttama. Pelastuslaitos on kieltänyt avotulen teon koko Lapissa. Suuren maastopaloriskin takia Metsähallitus ei salli kohteilla tulentekoa millään tulipaikoilla koko Suomessa, mukaan lukien katetut ja hormilliset kodat.

Lisätietoja: Lauri Karvonen, Suunnittelupäällikkö Metsähallitus Metsätalous Oy, Puh. +358 40 0395 307